Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Elfelejtett jelszó esetén,...

Tupaccc kérdése:

Elfelejtett jelszó esetén, meg tudom valahogy nyitni valahogy azt az Excel filet?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Van otthon egy fontos excel dokumentumom, amibe családi dolgokat, kiadásokat, fogyasztást stb szoktam beírni. Megszületett a baba, egy időre elhanyagoltam, semmire se volt időm, most meg mintha kitörölték volna a memóriámat, vagy talán a kimerültség csinálja, nem ugrik be a jelszó. Vagyis azt hittem tudom, de nem fogadja el. Van valami módja annak, hogy az ember áttrükközze ezt a jelszót, és legalább olvasásra meg tudjam nyitni?

2015. jan. 13. 08:27
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem igazán.

Ha normális jelszót választottál, akkor annak búcsút mondhatsz.

Esetleg ráereszthetsz egy password recoveryt (neten találsz több tucatot), ha valami egyszerűbb jelszavad volt, akkor pár órán belül megtöri. De mondjuk egy 9 karakteres, értelmetlen, kis- és nagybetűket, számokat, speciális karaktereket is tartalmaző kőkemény, amolyan igazi jelszó, na, azzal elszüttyögne pár hónapig/évig.

2015. jan. 13. 08:52
 2/7 anonim ***** válasza:
Libreoffice-szal tolj egy próbát! A régebbi password-ös xls-eket simán beolvassa readonly-ba kérdés nélkül.
2015. jan. 13. 09:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Az xls file-ok védelme perceken belül brute force-olható, nagyon rövid a hash, a recovery ki fog adni valami ilyesmi jelszót, hogy "acaaz", ami működni fog. Xlsx file-ok esetében nem tudom, erősítettek-e a jelszón.
2015. jan. 13. 11:39
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Az utolsó válaszolótól kérdezném-kérném – le tudnád ezt nekem írni kicsit magyarosabban?

2015. jan. 13. 11:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Oké. Ha régi excel file-ba mentetted (xls), akkor elég hamar meg lehet törni, ha viszont xlsx-be, le kell torrentezni hozzá egy jelszótörőt.
2015. jan. 13. 12:04
 6/7 A kérdező kommentje:
Sajnos xlsx a dokumentum. Tudsz ajánlani valamilyen jó programot rá?
2015. jan. 13. 13:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Konkrétat nem, én csak xls-t törtem anyámnak. Keresgélj, próbálgass!
2015. jan. 13. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!