Windows 8.1 mennyire különbözik a windows 7 től?
Én elég sokat vizsgáltam a két rendszert, és a jogosultság-kezelésen kívül pont úgy néz ki, olyan szaga van, és úgy viselkedik, mint a Windows 7, azzal a különbséggel, hogy nekem 2 hardverem is van, ami magától működik Windows 8.1-en, és Windows 7-en, ha belegebedek sem vagyok képes drivert gyötörni rá. De van, akinek fordítva van. A csempés részt egyáltalán nem használnom mellesleg, csak arra használom, amire a Windows 7 start menüjét, megnyomom a windows gombot a billentyűzetemen, és elkezdem begépelni az indítandó program nevét. Különben meg minden a tálcán van.
Egy vitathatatlan előnye van, amit már az XP óta várok, apróság, de nagyon kényelmes: ha két monitorod van, a felső 10-15 pixel megakasztja az egeredet a határnál, így nem kell a bal oldali monitoron pixelre becélozni az X-et az ablak sarkában. Meg még annyi, hogy a utorrent mintha valamiért jobban megzabálná a vincsit 14 MB/S letöltésnél, de ez sosem fog kiderülni, hogy minek a hibája, mert ugyanazon a gépen nem volt nekem 7 és 8, a benti 8-as gépemen meg nincs torrent. Amúgy szerintem teljesen alaptalan szidni a 8.1-et, a start gombon a jobb gombos menü egyenesen hiánypótló, a legrosszabb, amit el lehet róla mondani, az az az, hogy egy egész plusz rész van benne, amire senki sem kíváncsi, akinek asztali gépe van. Szóval én nem tudom, miért kell fikázni állandóan. Valószínűleg azok csinálják ezt, akik felinstallálták, nem találták meg a start képernyőn a valamit, és nem tudtak háttérképet rakni rá, és az első rosszul megírt program fagyásakor azt mondták, hogy "***matmá, dezarez, visszarakom, soha többet, rohadjon el!"
ma 00:23
Nekem ,leginkább az tetszik,hogy nem pazarolja úgy a memóriát mint a windows 7 legalábbis a teszteket amiket olvastam és képen is mutatták,így jött át,engem ezért érdekelne jobban, az indulás az nem lényeg,amúgy is ssd n van a rendszer.A kezelését biztos meg lehet szokni,meg a 8.1 ben amúgy is van start menü.A gépem meg vanhozzá azzal nincs gond,csak az alaplapomhoz csak windows 8 drivereket találtam,de mivel realtek és inter chipset driveről van szó biztos van külön 8.1 es driver bár még achipset drivert konkrétan nem találtam,de van aki azt mondta a 8 as driverének jónak kell lennie hozzá.Bár valahol azt írták a windows 8.1 visszafelé nem annyira kompatibilis,és lehet hiba is kék halál is ha valami nem stimmel.
Ma 00:23 vagyok.
Hát figyelj, a memóriakezelésre valóban azt mondják, hogy jobb a 8.1-nél, mint a 7-nél, de én eddig ezt tapasztaltam ki a legkevésbé. Ha kevés RAM van 'viszonylag' a gépedben (4 GB vagy esetleg kevesebb), akkor a 8.1 sem tud csodát tenni, ha sok program fut a háttérben.
Továbbá a 8.1-ben nincs start menü, csupán a teljes képernyős start képernyő (vagy kezdőképernyő, az elnevezés mindegy), de gondolom te arra gondolsz, hogy külsős programokkal lehet ehelyett start menüs kinézetet varázsolni rá.
A driverek tekintetében pedig szerintem tégy egy próbát, ami a 8-on fut, az valószínűséggel fut 8.1-en is. Ha az alaplapodhoz nem adtak ki külön 8.1-hez készült drivert, és a 8-hoz készültekkel probléma adódna, térj vissza 7-re, az is stabil és jó rendszer. De igazából ha SSD -d van, akkor talán mindegy is, hogy melyiket használod, a betöltési idők mindkét esetben elenyészőek lesznek.
Akkor te nem nagyon frissítettél ,mert frissítésben érkezett hozzá start menü
Meg nagy beharangozása is volt hogy a windows 8.1 kap start menüt tehát ez meg van oldva.Nekem 8gb ram van a gépben de azt is szeretném jól beosztani,mert olvastam,hogy a windows 7 sok felesleges dolgot bent hagy a memóriában,a win 8.1 meg szelektál hogy mi az ami kell és mi az ami nem.
Nézd meg a hírhez csatolt dátumot. Amúgy a legfrissebb 8.1 with Update ISO-ból települt nekem a rendszer, biztosíthatlak, a start menünek hűlt helye. Amit a cikkben írnak, az lesz maga a Windows 10 - Win 8.1 with Update 2 nem (ilyen formában, nem most) lesz. Továbbá az egész cikk - ha elolvasod - egy spekuláció, pletyka, és nem biztos a forrás sem.
De a válaszod többi részéhez: 8 GB RAM-mal azért annyira nem kell aggódni, az sem baj, ha kicsit szemetel a rendszer (bár egyiknél sem számottevő), ha kell takarítani, takarít majd magától. És itt mondanám el, hogy felejtsd el a különféle csodaprogramokat, mint a Ccleaner, Glary Utilities stb. ha esetleg használsz ilyesmit. Többet árt a gépnek, mint használ, és a RAM-takarító nagy része is csak lassítja a rendszert. (Néha azért foglal le az indokoltnál nagyobb RAM-ot a szoftver, mert így tudja pl. érvényesíteni az előtöltés funkciót, ami a különböző programok gyorsabb elindulását segíti)
Szóval ennyi RAM mellett szerintem értelmetlen figyelgetni, hogy mennyi maradt még szabad, a két rendszer közti "szakadék" is elenyésző ilyen tekintetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!