Windows XP eltávolítása, hogy a Win 7 megmaradjon?
Hali.
Nemrég feldobtam a win7-et és eléggé meg vagyok vele elégedve.
De install során (lehet valamit elnéztem), megtartotta a régi xp-t is és mikor be akarok lépni kérdi, hogy melyikbe lépjek be, xp vagy win7.
A c meghjatón megtalálható az xp windows.old néven.
A kérdésem, hogyan tudom az xp-t törölni, hogy ne legyen semmi galiba?
Előre is köszönöm a segítséget
Merész ötlet amit az első ír, ugyanis a boot.ini még hivatkozik az old mappára. Hiszen felajánlja az abból indítás lehetőségét.
Mivel elkövetted a "nem ajánlott hibák" egyikét, ami szerint egy azon partícióra telepítettél két windows operációs rendszert, így a legtisztább megoldás a teljes letörlése a partíciónak és aztán a windows 7 újrarakása (a boottal együtt). Ugyanis most egy meghajtón van két windowsod, és pl. a két windows közös Program Files mappát használ, de az xp a Doc & Settings mappába is "belenyúlkál". Tehát elég rendesen összefonódtak.
Persze megpróbálható, hogy a boot.ini fájlból kitörlöd az xp sort, letörlöd az old mappát, kipucolod a program filest (törlöd azokat a mappákat, amiket az xp-ből telepítettél), és így megmarad a windows 7-ed. De ez a "közös mappák" okán nem feltétlen "jó" megoldás.
Üdv
Köszönöm a segítő válaszokat.
Töröltem a windows old mappát félig, mikor töröltem irta ha ezt és ezt a filet törlöm akkor ez meg az a veszély fenn állhat.
Ott hagytam de legalább vissza kaptam a 30 gigám.
Mikor új telepítésre szorul a gépe akkor alkalmazom a második hozzászóló ajánlatát.
Köszönöm a segítséget még1x
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!