Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Az XP alatt miért szaggatnak...

Az XP alatt miért szaggatnak a régi DOS-os játékok vagy egyántalán el sem indulnak?

Figyelt kérdés
Hogyan emulálja az XP a DOS-t. Gigahertzes CPU-n szaggatva mennek a játékok de csak akkor ha a DOS-os játékon belül be van állítva a hang. Olyan mintha 386-os gépen futtatnám ezeket a programokat, próbáltam dosbox minden verzióját és nem vált be. Ötletek kellenek hogy ezek a programok XP jelenléte alatt is kifogástalanul működjenek, mintha egy régi 6.22-es DOS lenne a gépen.
2010. febr. 6. 14:43
 1/1 anonim ***** válasza:

Az ntvdm (az XP dos emulátora) már csak ilyen. Csodálom hogy a Dosbox nem vált be, nekem tökéletesen működött.

DOSt (6.22) nem különösebb probléma tenni a gépre. Kell hozzá egy FAT16 fájlrendszerű partíció. Telepíthetsz rá DOSt, amit aztán majd valamijen boot managerrel (pl. XOSL) indítasz. Ha nem akarsz boot managert, idíthatsz boot floppy vagy CDról, a FAT16 partíciót meg csak tárolásra használod.

A problémák utána kezdődnek. DOSban a hardvert nem (csak) az oprendszer, hanem közvetlenül az alkalmazások is kezelik. A 15 évvel ezelőtt írt programok nem tudnak mit kezdeni a mai harverrel. Ez főleg a hangkártyáknál jelent gondot, hacsak nem úgy viselkedik mint mondjuk egy őskori SoundBlaster. Egy kísérletet talán megér, de nem kcsegtetleg sok sikerrel.

Másik lehetőség, hogy nem DOS környezetet emulálsz, hanem egy teljes virtuális gépet, amire telepítesz DOSt. Ugyan nem próbáltam, de elképzelhető, hogy olyan hardvert emulálsz, amilyenre szükséged van. Itt nézelődj:

[link]

[link]

[link]

[link]

2010. febr. 6. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!