Windows tűzfal vélemények?
Figyelt kérdés
Elérkezett a gépem újrarakása és a programok válogatása közben elgondolkodtam, hogy mi lenne, ha a jelenleg használt Comodo (ingyenes) tűzfalamat nem raknám fel, hanem csak a w7 sajátját használnám. Nem használom az extra funkcióit és csak foglalja a memóriát, ezen felül elég pozitív dolgokat olvasok a beépített tűzfalról. Milyen tapasztalaitok vannak?2015. jan. 7. 23:23
1/5 anonim válasza:
A mai világban szinte mindenki routert használ, amiben van tűzfal is, meg a NAT is betölti egy tűzfal bizonyos funkcióit. Ha ehhez hozzávesszük, hogy egy átlagembert kb. senki nem fog a neten megtámadni, akkor különösebb túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a windows tűzfal elég, bármelyik elég, és az se lenne katasztrófa, ha semmilyen szoftveres tűzfal nem lenne. Ha esetleg mégis megtámadnának, akkor már tök mindegy. Aki a routereden átjut, annak a szoftveres tűzfal se jelent akadályt. Inkább fordítva életszerű a dolog, miszerint egy támadó által a gépedre juttatott vírus a szoftveres tűzfaladat könnyedén kikapcsolja, a hardvereshez viszont nem feltétlen fér hozzá.
2/5 anonim válasza:
Szerintem sem szükséges egy átlag felhasználónak tűzfal. Nem is nagyon ismerek olyat, aki még az alap Windows tűzfalon kívül használna bármit is (vírusirtón kívül) védekezésre. Sőt, leginkább a tűzfalnak is letiltogatják bizonyos funkcióit, már akik játszanak tört játékokkal.
3/5 zageer válasza:
Én a windows tűzfalat teljesen kikapcsolom, és egy free avastot használok + routeren keresztül jön a netem, eddig egy vítusom nem volt.
4/5 anonim válasza:
Az XP-hez még kellett tűzfal, mert a lehívó alkalmazásokat nem lehetett letiltani, és azok a szoftverek amelyek nem voltak jogtiszták "hazaüzengettek", ahonnan működésképtelenné tették őket (Photoshop). A Windows 7-nél már be lehet állítani ezt, így én sem raktam fel külön tűzfalat.
5/5 A kérdező kommentje:
Kb annyira kell, hogy jelezze, ha vmi ki akar menni netre, akár egy telepítiő közben egy reklám vagy toolbar, akkor azt fogja, a comodo erre tökéletes volt. Adok egy esélyt akkor a beepitettnek, max ujrarakom a gépet megint, ha nem válik be.
2015. jan. 8. 08:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!