Windows 7 mappa jelszavas védelme de elrejtés nélkül?
Tudtok olyan megoldást, amivel egy mappát le tudok védeni úgy, hogy jelszót kérjen a megnyitásakor, de maga a mappa ne legyen rejtve?
Láttam megoldást itt egyet, meg leszedtem a Folder Lock nevű programot is, de mindkettőnél az a baj, hogy maga a mappa is rejtett lesz, pedig én azt szeretném, hogy látható legyen. Pl egy gyakran használt asztalon található mappát szeretnék levédeni, hogy amikor épp nem ülök a gép előtt ne piszkáljanak bele véletlenül se. Előre is köszönöm, ha tudtok használható megoldást adni.
1.
Kattintson a jobb gombbal a titkosítani kívánt fájlra, majd válassza a Tulajdonságok menüpontot.
2.
Kattintson az Általános fülre, majd kattintson a Speciális gombra.
3.
Jelölje be a Tartalom titkosítása az adatvédelem érdekében jelölőnégyzetet, majd kattintson az OK gombra, végül ismét az OK gombra.
Mappán jobb egérgomb tulajdonságok, biztonság fül, itt mindenkit szedjél ki, csak Te és a system maradjon. Ekkor más felhasználó nem tud belépni a mappába. Ez működik Home verziónál is (az EFS titkosítási módszerrel ellentétben).
Ez a módszer addig jó amíg nem másik rendszergazda jogú felhasználótól akarod a mappát megvédeni és a támadó nem pendriveról rebootolva támad. Illetve minden user külön usernév+pw el lép be a winbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!