Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Üdv! Miért csinálja ezt a...

BigRyder kérdése:

Üdv! Miért csinálja ezt a számítógép?

Figyelt kérdés

Üdvözletem. Nos, sokat játszok a gépen,és szeretnék a közeljövőben is. Egy a probléma,hogy mikor játszom egy játékon, mikor elindítom csodálatosan fut 60FPS-sel ,de egyszer gondol egyet a gép,és lecsökken 25-30-ra,majd visszaáll újra 60-ra. Ezt körülbelül úgy 10-20 másodpercig csinálja,majd tökéletesen működik. A gép paraméterei a következők:

Processzor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processzor 4400+ 2.3Ghz

RAM(ok): 4GB 2×2GB Kingmax DDRII 667Mhz-n futnak

Videókártya: Sapphire Radeon HD 6670 1GB GDDR5

Merevlemez: Samsung SP2004C 200GB-os HDD

Alaplap: MSI KA790GX, nem összetévesztendő az MSI KA790GX-M mel!

Ez nagyon játszhatatlanná teszi a játékokat,kérlek segítsetek!

#Probléma;GAME;Hardverek;Mikulás
2014. dec. 24. 12:04
 1/6 anonim ***** válasza:
Elég gyenge, kérdés, hogy mivel játszol. Ha olyasmivel, amihez kevés, akkor amiatt is lehet. Aztán lehet háttérben futó folyamat, például a vírusirtó frissíti az adatbázist. Érdemes monitorozni, hogy mi történik ilyenkor a háttérben.
2014. dec. 24. 12:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Thermal throttling is lehet, túlmelegszik, aztán erre reagálva a chip lejjebb veszi az órajeleket, majd lehűl és megint megy tovább. Nézz szét a BIOS beállításaidban.
2014. dec. 24. 12:39
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,amúgy gondoltam már túlmelegedésre,mert meglehet. Lehet nagyobb ventiket kéne vennem,és jobban foglalkozni a hűtéssel.

Amúgy az 1.válaszolónak mondom,hogy tudom,hogy nem nagy a gép, Don't Starve-val játszom szépen 60FPS, majd az említett csökkenés. Kérdésem,hogyan monitorozzam a dolgokat?

A 2. válaszolótól pedig azt szeretném kérdezni,hogy hogyan lehet a BIOS-t Resetelni,mert az talán segítene.

Előre is köszönöm a további válaszokat.

2014. dec. 25. 15:22
 4/6 anonim ***** válasza:
Hogy monitorozd? Vannak erre programok. Van a windows-ba is beépítve, illetve ezer más. AIDA64, MSI afterburner stb. Kitalálod, mit szeretnél monitorozni, majd keresel rá programot. Pl. ha GPU használatot, akkor beírod google-be, hogy "monitor gpu usage", és megnézed, mit dob ki.
2014. dec. 25. 15:25
 5/6 A kérdező kommentje:
Meg amúgy sikerült levideózni az FPS csökkenést játék közben. Privátba elküldhetem ha az is segít.
2014. dec. 25. 15:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Ezeket szeretném monitorozni: CPU kihasználtság,RAM kihasználtság,és ezek órajelei Mhz-ben.
2014. dec. 25. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!