Létezik ilyen funkció az Excelben?
Szia.
Szerintem van. De majd megmondod, hogy jól fogtam-e fel amit szeretnél :
Tehát :
Van az EXCEL-ben MAX függvény : =MAX(A1:D10) Ez az A1-től D10-ig terjedő cella tartományból megmodja a legnagyobb szám értékét. Most már csak a HA függvényt kell rátenni :
=HA(MAX(A1:D10)>110;"IGEN";"NEM")
Tehát ha a maximum nagyobb mint 110 "Igen" feliratot kapsz, egyéb esetben "Nem" feliratot.
Sok sikert.
Üdv.
Talán tökéletes, köszönöm szépen! Annyi nehézség akadt, hogy ugyanezen cellatartományon belül szeretnék még egy logika képletet megadni, ami így szólna: Ha a cellatartományon belül van olyan szám, ami <=100, akkor...
Ezt sajnos a max -al már pont nem tudom :(
Ha esetleg lenne tipped, örömmel fogadnám.
Még egyszer köszi, sok segítség volt!
Szia.
A MAX párja a MIN függvény erre jó, és ha együtt szeretnéd a két feltételt akkor van logikai müveletes függványe is az excelnek, jelen esetben a a VAGY függvényt látom használhatónak, de használhatod az ÉS függvény is csak annak szerintem nics eredménye (>=110 és <=100, ilyen szám nincs)
Tehát valahogy igy : HA (VAGY (MAX(A1:D10)>=110;MIN(A1:D10)<=100);"IGEN";"NEM")
Sok sikert.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!