A Windows XP még mindig jó rendszer? Annyi ember használja, még a bankok, iskolák is.
Mindig is jo volt es jo is lesz,frissitesek ide vagy oda ugyebar sokan soha se frissitetek /en se../ ,mert belassutita az egesz rendszert,gepet...
Amig van ra virusirto /es egy darabig mig lesz/ addig sokan fogjak hasznalni.
Bar szerintem utana is amennyire tudom,hogy sokan virusirtok nelkul vannak manapsag is,legyen az XP vagy 7,8...
Ahol olyan a belső hálózat, hogy a gépek vagy nem látnak ki a netre, vagy csak nagyon korlátozottan, valamilyen komolya proxi mögül ott nem okoz problémát az XP elavultsága. (bankok)
A magán felhasználókat meg addig nem érdekli (nem is fogják fel) a biztonság, amíg a gépük nem lassul. Egy jól megírt zombihálózat nem fogja az egyes gépeket agyon terhelni, ugyanakkor jelentős kárt tud okozni. Sőt, ahhoz sem kell túl nagy erőforrás igény, hogy a jelszavakat logolják. Ezek az emberek majd akkor váltanak, amikor megszívják valami miatt.
Mondjuk az iskolákat nem értem.. Mennyiből telne átállni linuxra? Gyorsabb és semmivel sem bonyolultabb.
Legalább a gyerekek is megismernék és akik nem akarnak játszani (hozzáteszem, azért azt is lehet rajta, csak ingyenes játékokkal vagy fizetni kell a steamért) tehát akik általános használatra vesznek gépet, vagy tanulásra lehet nem azzal kezdenék, hogy letorrentezik a "vindózt" mert mást nem tudnak használni.
Én támogatom, hogy ingyenes és programokat oktassanak az intézményekben. pl mennyivel értelmesebb lenne egy gimp-et megtanulni kezelni, mint egy paint-et?!
Anyagilag nincs lehetőségem támogatni, de voltak ezzel kapcsolatban kezdeményezések. Több rendszergazdát is rábeszéltem már (ha a linuxra nem is, mert fosnak tőle mint a szilvalekvártól) de párhuzamosan libre office és gimp már megjelent 1-2 iskolában. Igen, egy fecske nem csinál nyarat, de legalább próbálkozok. :)
Azzal pedig nem értek egyet, hogy nehezebb alapszinten a linux mint a windows. Az a "rendszergazda" aki így összegányol egy windows hálózatot, az linux hálózatot is tudna csinálni ezen a szinten némi utánajárással. Ilyen windows hálózathoz nekem is volt szerencsém, ahol 10 gép látta egymást (ennyi fért egy munkacsoportba) és a többi nem kommunikált velük, sőt, gyakorlatilag az interneten kívül semmit nem sikerült elérni róluk. Hát ezen a "barkács" szinten linuxhoz sem kell több ész, sőt, ennyi energiával ott még működőképes is összehozható!
Csak nem mernek belefogni, mert még sose próbálták.
A gépek beszerzése független a rendszertől. A "megtámogatásról" pedig beszélhetnénk...
A rengeteg disztro van aminek könnyű a telepítése és kezelése. Gyenge régi gépeken gyors lenne, nem kellene feltétlen fejlesztésre gyűjteni (vagy más fajta fejlesztésre lehetne). Ugyanis a win7 miatt sok helyen új gépeket vettek. Pedig a célnak a régi is megfelelt volna. Helyette vehettek volna projektorokat meg tanári gépeket a termekbe. (most ne keverjük ide a pályázatokat, az egy másik dolog)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!