Szerintetek lehetséges lehet hogy az személyigazolványt is okostelefonon tároljuk?
Most olvastam, hogy Amerikában van egy olyan kezdeményezés, hogy a jogosítvány is rajta van az okostelefonon.
Lehetséges hogy egyszer a személyigazolványnál is hasonló lesz?
Szerintem leszenk próbálkozások de nem vezetik be.
A személyigazolványt ki nyomatva üldik. Azt is lehet hamisítani. De azt észreveszik.
Míg ha telefonon van azt föl lehet törni. És úgy módosítani ahogy akarják
Figyelj!
Rendőrségi igazoltatáskor a rendőr csak az azonosító számot nézi meg hogy körözés alatt vagy-e és egyéb más adatokat is lekérdezhet.
Szerintem. Te hogy látod?
Lehetséges, de azért van pár probléma a dologgal.
Pár indok, amiért nem:
1.) A telefonokat sűrűbben cserélik és még sűrűbben romlanak el, mint a plasztik lapok.
2.) A személyigazolványt miért adnád kölcsön bárkinek? Ellenben a telefont oda adhatod egy hívás erejéig akárkinek, vagy bármilyen más okból is.
3.) Azon kívül, hogy ne legyen nálad a kis plasztik lapod mi más értelme lenne? Mi pluszt adna? A pluszt amit ad, hogy pótolnák azok esetében, akiknek nincs ilyen telefonjuk?
Szerintem hamarabb lesz olyan technológia, ami a személyit a bőr alá ülteti be egy chip formájában.
Igazad van, de pl ha benne lennének egy központi adatbázisban az adataid, ahonnan ezeket bármikor egy jelszóval, arcfelismerő cuccal előtudod hozni akkor az megoldaná azt a problémát hogy cserélgetik a telefont.
Úgyis minden adatunk benne van egy adatbázisban. (Önkormányzat, NAV stb) Innen lehetne elérni az adatokat és nem kéne állandóan új kártyát csinálni.
Pl a TAJ kártya is olyan, hogy elmész vért adni, vagy elmész az orvoshoz, akkor oda kell adni. Miért? Hogy megnézze az adatokat -,-.
Az egyetlen gond itt szerintem az hogy lemerül a telefon....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!