A töredezetségmentesítés mire jó?

gondold azt hogy van egy 10 centis vonalzod. raksz rá 10 darab 1 centis programot. szépen sorban. de közben kiveszl belőle 3 progit, vagyis 3 centit, de nem egymás mellől. és teszel bele egy 2 centiset. vagyis a két centis igy csak két darabban fog elférni, mert egymás mellett nincs hely. és igy lassitja a gépedet meg a progit is mire betöltődik...
na bocsi ha érthetetlen lett, de mikor kiveszel egy progit a gépből a helye ottmarad üresen...és a töredezetségmentesites épp erre jo, hogy ,,egymás mellé,, rendezi a doglokat a gépen.
mikor egy éves volt a vinyom, és először megcsinaltam...hat ne tudd mennyit valtozott...

Nem a windowst gyorsítja, hanem a merevlemezen lévő adatokat rendezi el úgy, hogy egy helyen legyen és ezáltal könnyebben elérhető.
Úgy képzeld el, mintha lenne egy könyved amit el akarsz olvasni, de a lapok össze vissza vannak tehát keresgetned kellene, hogy hol van az előző lap folytatása. Ami lassítja az olvasásod mert előbb meg kell keresned, hol fojtatódik.

Hogy érted, hogy nem megy fel 100% ig?
Maradnak piros részek? Ha igen akkor nézd meg a végén a jelentést. Abban leírja melyik adatokat nem sikerült áthelyeznie. Általában nagyméretü fájlok, pl DVD videófájlok, (legalábbis nálam ezeket nem tudta).

Nos én eléggé otthon vagyok a töredezettségmentesítésben, úgyhogy azthiszem, tudok válaszolni. Előszöris javasolnám, hogy használlj valami kifejezetten erre specializálósott programot, mint pl Ashampoo HDD Control, vagy Diskeeper.
Ügyelj a szabad helyre. Olyan jó 30% szabad hely nem árt a töredezettségmentesítéshez, hogy legyen hová rakodnia a fájl darabokat.
Ne legyen bemountolval daemon tools-ba semmi(mert az a file nem lesz áthelyezhető)
A modernebb töredezettségmentesítő programok ügyelnek ara is, hogy ne csak töredezettségmentesek legyenek a fájlok, hanem a leggyakrabban használt fájlok egymás mellé kerüljenek, így mégjobb a hatásfok
Én az első nagy töredezettségmentesítésem alkalmával egymás után 10szer hajtottam végre a mentesítést, mire teljesen jó lett.
Nagyon érdemes rászánni az időt, mert sokat javít. Minden alkalommal, amikor egy 4GB-nál nagyobb valami kerül a gépedre töredezettségmentesíts. + hetente egyszer ajánlott szerintem. Így hamar végezni fog a program és mindíg tiszta marad a géped.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!