Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Kép alakjának megőrzése?...

Kép alakjának megőrzése? [Többi lent]

Figyelt kérdés
Van egy kis gondom. Van egy kép, ami nem 'kocka' egy ilyen ovális alakzat. Na szóval amíg feltöltöm valahová, vagy MO Picture Manager-el nyitom meg, addig meg van ez az alakja, de amint szerkeszteni próbálom (Szöveget rá írni, pld: paint,gimp stb..be)Akkor a kép 'kocká'-vá vált, és a sarkait betölti fehérrel. Na szóval, a kérdés az lenne, hogy hogy tudom megcsinálni, hogy tudjak rá írni szöveget, de a kép ovális maradjon?

2014. dec. 15. 20:19
 1/7 tabaki ***** válasza:
Az semmit nem jelent, hogy „kép”. Milyen formátumban mented?
2014. dec. 15. 20:24
 2/7 A kérdező kommentje:
GIF, ami alapból volt letöltésekor is..
2014. dec. 15. 20:33
 3/7 tabaki ***** válasza:

Nem jól értelmezed egyébként. A kép mindig „kocka”, vagyis téglalap, legfeljebb a kerek formán kívüli részei átlátszók.

PNG, TIF, meg még egy-két formátum képes ezt az átlátszóságot leírni, sok egyéb viszont nem. Ha tehát tudatlanságból mondjuk JPG-be vagy BMP-be mented a képet, akkor a program kénytelen az átlátszó képpontok helyére a háttérszínt rakni.

2014. dec. 15. 20:34
 4/7 tabaki ***** válasza:
A GIF nem kötelezően átlátszó, de szerintem ki van zárva, hogy a Gimpnek bármilyen problémája legyen vele. A Paintet nem tudom, de onnét is menthetsz átlátszót. Valami furcsát csinálsz közben, csak nem tudok rájönni, hogy mit.
2014. dec. 15. 20:37
 5/7 A kérdező kommentje:
Már ahogy megnyitom pld a paintel, már akkor rak neki fehér hátteret...Ilyenkor már m1 mibe mentem le, ugyan úgy elvész az átlátszóság..(Bocsi, ha ULTRAHÜLYESÉG amit írok, nem értek ehhez, de ez most nagyon kellene)
2014. dec. 15. 20:39
 6/7 tabaki ***** válasza:
A Paintet hagyjuk. Épelméjű ember amúgy sem használja, mindenesetre van olyan beállítása, hogy átlátszó háttérrel mentsen. A Gimpet végképp nem értem. Hogyan csinálod tulajdonképpen? Nem tudnád belinkelni ezt a bizonyos GIF-et, hogy kipróbálhassam?
2014. dec. 15. 21:54
 7/7 tabaki ***** válasza:

Itt egy átlátszó GIF:

[link]

Gimppel feliratozva:

[link]

Hol a probléma?

2014. dec. 16. 01:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!