Hogyan lehet a Windows 7 operációs rendszert szabályszerűen, teljesen letörölni? (info lent)
Alaphelyzetben Windows XP-t használok, és a jövőben annál is akarok maradni, mert a Windows 7-nél egyszer nagyon csúfos és tragikus adatvesztésbe estem el; a Microsoft pedig jelen húzásaival a világ legeslegmakacsabb cégeként számomra bebizonyította, hogy soha többet nem fog normális és felhasználóbarát szoftvereket letenni az asztalra.
Viszont a következő 1-2 hétre szükségem lenne, hogy Windows 7-et tudjak használni, mert egy grafikus programom csak azon fut megfelelően, és abban kell majd beadandót készítsek.
Úgy tervezem, hogy a megmaradt pár 10 GB-ból csinálok egy új NTFS partíciót a Windows 7 számára, és arra feltelepítem.
Viszont az után a 2 hét után látni sem akarom többet azt a rendszert, ami 2-3 évvel rövidítette meg az életem, de fogalmam sincs, hogy majd hogy törölhetném le ÚGY, hogy visszaálljon az XP és a Boot Manager-e a megszokott formára.
Tudna valaki segíteni?
De az meg mennyivel reálisabb, hogy egy 300.000 Ft-os gép is ennyire "hibás" legyen.
Az egy dolog, hogy a 300.000-ből 250.000-et nem én adtam bele, de nekem lett adva, és ilyen árban meg nem fordulna a fejemben, álmomban sem, hogy a vas a hibás.
>(
Ezt most komolyan mondod? Nem hallottál még gyártási hibáról? Mennyi garit adtak az alkatrészekre? Ha a gyártó tudná, hogy hibátlan a terméke, akkor nem adna-e rá élettartamú garanciát?
Ki kell szűrni alkatrészenként, hogy mi lehet a hibás és cseréltetni.
HDD, memória, táp, VGA 4-esszel kezdenék, ezeket könnyű tesztelni, cserélni.
Kinéz, hogy megint el fog veszni mindened, ahogy már egyszer valaki elhitette veled, hogy a win7 miatt veszett el, holott ez nagy butaság.
Userfriendly támogatása ugyan a win7-nek van, tehát szépen felmenne, létrehozná a boot-ot magának, sőt beállitaná az xp-t is multibootnak, eddig minden jó. Egy irányba, előrefelé, win7-re. De visszafelé, azt csak kézzel lehet, ha tudod és érted mit csinálsz.
Még xp-t bootolva a win7 partícióját törölni is lehetne, de a kicsike boot partíciót ami innentől a rendszer lényege, már nem tudnád hogyan megfelelően leszedni, illetve ha ez xp alól sikerül (mert az nem érti, hogy őt is ez a kis izé indítja, neki ilyen boot partíciója külön nincsen) onnantol oda lenne a rendszer megint, mert nem maradna bootolható partíció.
Ezek a downgrade-k, visszalépések, multiboot kavarások még profiknak is meredekek néha, nem csodálom, hogy veszett már egyszer a cuccod, hogyha bevallottan csekély hozzáértéssel kapásbol ilyeneken agyalsz.
Ha ez egy sima sztali gép, én azt mondom, tegyél bele mobil racket, vagy legalábbis egy másik winchestert, tedd fel a 7-est arra, mikor meguntad kiveszed, visszateszed az XP-s winyót, ennyi.
Azt csak mellesleg ismétlem meg (mások is írták már), ha az xp-s rendszeredben a neten lógsz, és bármilyen bizalmi műveletet végzel (levelezés, facebook, neadjisten vásárlások vagy netbank) folyamatosan a sorsot kisérted.
Sőt lehet, hogy már egy távoli botnetben ott is van midnen bizalmas adatod, arra várva egy adatbázisban ,hogy a rosszindulatú kódokat sebezhető xp-dre bejuttató crackerek a feketepiacon értékesítsék azt, majd a megszerző bűnözők a pénzedet lelopják, levásárolják, leveleidet megszerzik, accountodba betörnek, stb.
Nem, sajnos nem sima asztali gép, hanem egy laptop, 2.5''-es SATA merevlemezzel, amiből ez az egy darab van, azt kész.
Klónozni se tudnám hova, hogy majd azt írjam vissza, mert 500 GB-os, és annyi hely nincs a külső tárhelyemen.
Amúgy kérdem én, fair húzás volt-e ez a kis MicroSoft-os, ősz hajú fontoskodó koponyáktól, hogy a telepítés simán megy, de az eltávolítást valahogy kifelejtették a francba.
A C:\ meghajtót, mint logikai kötet, egyébként még tudnám klónozni, mert az csak 4 GB-nyi területet fog át, és az MRB-vel együtt megfelelő programmal bitre pontosan vissza tudnám rakni majd a végén. Ahhoz viszont gondolom szükséges, hogy az a nyavajás Win7 a C:\-t egy bájtal se merje átméretezni, sem elpakolni az ott lévő adatokat, a D:\ területén levő bájtokkal egyetemben.
Erre esetleg tudna valaki valami pozitív/negatív visszajelzést adni, hogy ez így menne-e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!