Segítség újratelepítés után (? )
Sziasztok! tavaly nyáron vettem egy erős asztali gépet. Idén nyáron állítólag a automatikus frissítés miatt romlott el a gép. Nem igazán értek hozzá annyit róla hogy mikor kapcsolnám be megáll a betöltés és újraindítja magát... na szóval meguntam és volt itthon egy win xp sp2 telepítő cd na azt felraktam . minden oké csak nem tudok csatlakozni az internethez és hang sincsen.... a hang nem lényeg . Tudom hogy vmi drivert kellene raknom a gépre de nincs semmi telepítő cd hozzá csak a videókártyához !!! Tudnátok segíteni nekem hogy mit tegyek? most úgy próbálkoztam hogy ilyen drivereket töltöttem le egy másik gépre és pendrive-ról raktam a gépre de egyik sem volt jó.... a gépeim fontosabb adatai
proci Intel Core i3 2120 3.3 Ghz (4 cpus)
RAM 4gb
grafika NVIDIA GeForce GT 630 memória " Gb Integrated RAMDAC
még annyit tudok mondani hogy ahova a netkábelt dugom egy helyen van ahova a hangszórót és ahol az USB portok vannak . a monitort nem abba dugom. köszi előre is a segítségeket! és tudom hogy a win xp már szar januárban majd meg lesz csinálva rendesen addig ez csak egy gyors megoldás.
Az alaplap pontos típusát kellene tudni. Vagy megnézni az alaplapon vagy Aida 64-el egy erős tippet adni rá. Ha ez megvan, akkor a gyártó oldaláról telepíteni.
Egyébként miért nem bízod szakemberre? Miért szenvedsz vele úgy, hogy nem értesz hozzá és úgy hogy egy ilyen gépre egy elavult oprendszert teszel?
Neked ebben mi a jó?
A jótállás a hardverre van. Az oprendszerre nincs, meg egyébként sem gyártási hibából ment tönkre, hanem attól, ahogy használtad, szóval...
Újra kell telepíteni normálisan és ennyi.
A gép nem ment tönkre, csak a szoftver. Azt mondtad az oprendszert ismerős tette fel, vagyis lopott, nem jogtiszta. Innentől kezdve ha az MS bármilyen kártérítést is kiadna a kellemetlenségért abból te nem részesülhetnél, sőt...
Ha megveszed az oprendszert, akkor a használatára kapsz jogot és kb ennyi. Ha szeretnél arra garanciát, hogy nem megy tönkre frissítéstől, ahhoz még pluszba kell venned csomagot az MS-től vagy külső cégtől.
Az alaplap gyártójának oldaláról szedd le a drivert, az a legegyszerűbb és legbiztonságosabb! Viszont ha már ott jársz, akkor szedd le a hangkártya és a chipset driverét is!
Feltéve persze, hogy XP-hez kiadott ilyesmit a gyártó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!