Fájlban kereső program windows 7 hez ami ingyenes?
Szia.
Totalcommander : [link]
Ha nincs regisztrálva, minden inditáskor csak egy gombot kell megnyomni és használhatod teljes értékűként.
Alt+F7 a keresés és amit a szöveghez irsz azt keresi a megadod fájlformátumban (pl. *.txt), gond lehet ha olyat keresel ahol nem "teljes a szöveg" pl doc-ban vagy xls-ben vannak olyan szövegek ahol csak minden második karakter olvasgató (ezeket nem tudod megkeresni vele).
Sok sikert.
üdv.
Powershell-el?
Például ha rá szeretnénk keresni a Windows mappában és almappáiban a txt fájlokban az "akármi" szóra:
Get-ChildItem -Path c:\Windows -Include *.txt -Recurse | Select-String -Pattern akármi
Rövid formában:
dir c:\Windows -I *.txt, -R | Select-String akármi
Ha több fájltípusban illetve több szó(részletet) keresel, akkor vesszővel elválasztva kell felsorolni őket.
A -Recourse vagy -R kapcsoló hatására a Get-Childitem alias dir parancs az alkönyvtárakban lévő, a megadott string(ek)et tartalmazó fájlokat is listázza.
Megjegyzés az előzőhöz:
Tudom a Total Commander ennél egyszerűbb, de ez viszont 100x gyorsabb keresést tesz lehetővé.
kipróbálom, pacsi ment neked is.
Már csak azt kell tudnom, hogy ez parancssori valami? Hogy kell telepíteni?
Lehet benne scriptet írni?
Mondjuk olyat, hogy beadok neki egy .txt listát, hogy keresse meg egy mappában lévő összes fájlban és társítsa össze őket?
Keresőszó - fájlnév_amiben_megtalálta.ext
nem egyszerű, alá kell írni digitálisan a scriptet..
omg
Futtasd rendszergazdaként a powershell-t, majd add ki a következő parancsot:
Set-ExecutionPolicy RemoteSigned
...utána már nem kell aláírni a scriptet ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!