Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Fájlban kereső program windows...

Fájlban kereső program windows 7 hez ami ingyenes?

Figyelt kérdés
Nem próbaverzió, nem a windows saját keresője, hanem külső program, aminek megadok egy mappát és abban lévő fájlok tartalmában keres. Nem próbaverzió, full, ingyenes kellene. Köszönöm!

2014. dec. 5. 21:12
1 2
 1/13 coopper ***** válasza:

Szia.

Totalcommander : [link]

Ha nincs regisztrálva, minden inditáskor csak egy gombot kell megnyomni és használhatod teljes értékűként.

Alt+F7 a keresés és amit a szöveghez irsz azt keresi a megadod fájlformátumban (pl. *.txt), gond lehet ha olyat keresel ahol nem "teljes a szöveg" pl doc-ban vagy xls-ben vannak olyan szövegek ahol csak minden második karakter olvasgató (ezeket nem tudod megkeresni vele).

Sok sikert.

üdv.

2014. dec. 5. 21:40
 2/13 A kérdező kommentje:
pacsi ment. thx.
2014. dec. 5. 22:22
 3/13 anonim ***** válasza:

Powershell-el?

Például ha rá szeretnénk keresni a Windows mappában és almappáiban a txt fájlokban az "akármi" szóra:

Get-ChildItem -Path c:\Windows -Include *.txt -Recurse | Select-String -Pattern akármi

Rövid formában:

dir c:\Windows -I *.txt, -R | Select-String akármi

Ha több fájltípusban illetve több szó(részletet) keresel, akkor vesszővel elválasztva kell felsorolni őket.

A -Recourse vagy -R kapcsoló hatására a Get-Childitem alias dir parancs az alkönyvtárakban lévő, a megadott string(ek)et tartalmazó fájlokat is listázza.

2014. dec. 6. 14:12
 4/13 anonim ***** válasza:

Megjegyzés az előzőhöz:

Tudom a Total Commander ennél egyszerűbb, de ez viszont 100x gyorsabb keresést tesz lehetővé.

2014. dec. 6. 14:18
 5/13 A kérdező kommentje:

kipróbálom, pacsi ment neked is.

Már csak azt kell tudnom, hogy ez parancssori valami? Hogy kell telepíteni?

Lehet benne scriptet írni?

Mondjuk olyat, hogy beadok neki egy .txt listát, hogy keresse meg egy mappában lévő összes fájlban és társítsa össze őket?

Keresőszó - fájlnév_amiben_megtalálta.ext

2014. dec. 6. 16:15
 6/13 anonim ***** válasza:
Igen, ez is parancsori és már ugyanúgy a Windows része mint a sima (DOS) parancssor. Start menü -> Keresésbe írd be, hogy powershell majd Enter.
2014. dec. 6. 17:22
 7/13 anonim ***** válasza:
Jaigen: lehet benne scriptet írni, ugyanúgy, mint ha dos batch-et írnál, csak itt a fálkiterjesztésnek.ps1-nek kell lennie.
2014. dec. 6. 17:25
 8/13 A kérdező kommentje:

meg is néztem egy kisfilmet,

[link]

nem tudtam ez integrálva van, már esek is neki. :) thx

2014. dec. 6. 18:27
 9/13 A kérdező kommentje:

nem egyszerű, alá kell írni digitálisan a scriptet..

omg

2014. dec. 6. 18:46
 10/13 anonim ***** válasza:

Futtasd rendszergazdaként a powershell-t, majd add ki a következő parancsot:

Set-ExecutionPolicy RemoteSigned

...utána már nem kell aláírni a scriptet ;)

2014. dec. 7. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!