Hogy tudom megcsinálni TCM-ben, hogy ne csak másolásnál lássam a mappák méretét? Képek lent.
Alapból így jelzi a mappák méretét:
Kép: [link]
Azt szeretném, hogy mutassa a mappák méretét.
Kép: [link]
A 2. képen látható mappák mérete csak másolásnál és/vagy áthelyezésnél látható.
Azt szeretném, hogy alapból is mutassa a mappák méretét.
Hol tudom ezt beállítani?
nem lehet beállítani. Ehhez igaz minden fájl és almappa méretét bekellene olvasnia minden mappa váltás közben, ami rettentően belassítaná.
Általános beállítások - Működés - (alul) Elfoglalt terület számítása
Nyomj egy Space-t a mappán állva.
Azért nem mutatja a mappák méretét, mert ez erőforrás igényes számolás, használhatatlanul lassú lenne tőle a program, nem is tudod bekapcsolni.
Értem.
Hát sajnos akkor ez van.
Mindkettőtöknek köszönöm a gyors választ. :)
A lényeget leírták, hosszadalmas lenne.
De gombnyomásra kérheted ezt, ami szerintem elég.
Igaz a szóköz is kiírja a mappa méretét ha a kurzor mappán áll, de csak azt az egyet és egyúttal ki is jelöli.
Ha azonban SHIFT-ALT-ENTER kombinációt használod, a kijelölés érintetlenül marad és az aktuális mappából nyíló összes mappa méretét összeszámolja és kiírja a méreteit a <DIR> helyén a "size" oszlopban.
Szerintem ez megfelelő kompromisszum, nem vakarászik mindig hogy összeszámolgasson. Ha érdekel megnyomod.
Wooa! Hatalmas köszönet Szirty!!!
Kb. pont ilyen megoldást kerestem.
Hálásan köszönöm!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!