Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy tudom megcsinálni TCM-ben...

Hogy tudom megcsinálni TCM-ben, hogy ne csak másolásnál lássam a mappák méretét? Képek lent.

Figyelt kérdés

Alapból így jelzi a mappák méretét:

Kép: [link]

Azt szeretném, hogy mutassa a mappák méretét.

Kép: [link]

A 2. képen látható mappák mérete csak másolásnál és/vagy áthelyezésnél látható.

Azt szeretném, hogy alapból is mutassa a mappák méretét.

Hol tudom ezt beállítani?

2014. dec. 5. 17:28
 1/6 anonim ***** válasza:

nem lehet beállítani. Ehhez igaz minden fájl és almappa méretét bekellene olvasnia minden mappa váltás közben, ami rettentően belassítaná.

Általános beállítások - Működés - (alul) Elfoglalt terület számítása

2014. dec. 5. 17:33
 2/6 anonim ***** válasza:

Nyomj egy Space-t a mappán állva.

Azért nem mutatja a mappák méretét, mert ez erőforrás igényes számolás, használhatatlanul lassú lenne tőle a program, nem is tudod bekapcsolni.

2014. dec. 5. 17:34
 3/6 anonim ***** válasza:
* mondjuk azt nem tudom, hogy van-e olyan beépülő, ami képes erre, bár használatát akkor se javasolnám.
2014. dec. 5. 17:34
 4/6 A kérdező kommentje:

Értem.

Hát sajnos akkor ez van.

Mindkettőtöknek köszönöm a gyors választ. :)

2014. dec. 5. 17:49
 5/6 Szirty ***** válasza:

A lényeget leírták, hosszadalmas lenne.

De gombnyomásra kérheted ezt, ami szerintem elég.

Igaz a szóköz is kiírja a mappa méretét ha a kurzor mappán áll, de csak azt az egyet és egyúttal ki is jelöli.

Ha azonban SHIFT-ALT-ENTER kombinációt használod, a kijelölés érintetlenül marad és az aktuális mappából nyíló összes mappa méretét összeszámolja és kiírja a méreteit a <DIR> helyén a "size" oszlopban.

Szerintem ez megfelelő kompromisszum, nem vakarászik mindig hogy összeszámolgasson. Ha érdekel megnyomod.

2014. dec. 5. 20:38
 6/6 A kérdező kommentje:

Wooa! Hatalmas köszönet Szirty!!!

Kb. pont ilyen megoldást kerestem.

Hálásan köszönöm!!!

2014. dec. 5. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!