Excel függvény, segítenél?
van 2 oszlopom
egyikben akciók státusza: nyitott vagy zárt
másikban határidők: dátumként pl 2014.08.22
harmadikba ki akarom íratni, hogyha a "státusz" oszlopban "nyitott" szöveget talál, akkor nézze meg, hogy a "határidők" oszlopban lévő dátum a mai nappal összevetve korábbi-e, ha úgymond lejárt az akció vagyis (státusz oszlop "nyitott" és a határidő-"ma () <0, akkor írja be a cellába, hogy "lejárt")
ok, konkrétan hogy lehet könnyen összerakni?
FKERES-t nem egészen értem hogy lehetne itt használni...
példa táblázat
Eredmény oszlopot kellene kiiratni vele
státusz-----határidő------EREDMÉNY
nyitott-----2014.10.02----lejárt
nyitott-----2014.12.05----időben
lezárt------2014.12.01----<üres>
lezárt------2014.07.02----<üres>
nyitott-----2014.07.01----lejárt
"A függvény egy tömb első oszlopában keres egy megadott értéket, és az így kapott sorból veszi az oszlop_szám argumentummal kijelölt cellát, és ennek tartalmát adja eredményül."
"nyitott" ra keresel, és ahol találsz ott veszed a második oszlopot.
Máris megkaptad a dátumokat ezt egy HA függvénnyel összehasonlítod a mai dátummal és ennek megfelelően írsz a harmadik oszlopba.
Szia.
Irtad a kérdésedben is : "hogyha a "státusz" oszlopban "nyitott" szöveget talál,"
Szerintem ezt két egymásba ágyazott HA függvénnyel is meg lehet oldani, valahogy igy (nem próbáltam ki) :
HA (A1="nyitott";HA(B1-ma()<0;"lejárt";"időben");"");
Sok sikert.
Üdv.
Szia.
Igy látatlanban nem tudok rá mit mondani.
De az általad adott adatokat bemásoltam az excelnek, mellé irtam a képletet és nekem működik.
Próbálgattam az emlitett "üres" mezőket de akkor is működik ha az A oszlopbasn van üres adat és akkor is ha B oszlopban.
Sok sikert.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!