Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen codecpacket kell...

Milyen codecpacket kell letöltenem ahhoz, hogy a Sony Vegas 11-ben tudjak importálni avi kiterjesztésű videókat is?

Figyelt kérdés

De ha van olyan, amivel úgy nagyjából az összes formátummal megbarátkozik a Vegas, akkor az is jó, sőt, jobb! :D

Azért van rá szükségem, mert nincs kedvem mindig mp4-be konvertálgatni a videókat, amikor szeretnék vágni valamit rajta, meg ilyesmi...

2014. nov. 27. 16:15
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

aszem a 8verzió után már kivették az avi támogatást, pontosabban mintha fizetőssé tették volna a plug-in-t

Én a 9 v10-t használtam és jöttem rá hogy nem támogatja az AVI-t, így visszaraktam a 8-t + az magyar is.

2014. nov. 27. 16:23
 2/18 anonim ***** válasza:

AVI az egy konténer. Azt natívan támogatja a vegas. Esetleg az xvid vagy divx kodekkel lehetnek gondjai. (Arról nem is beszélve, hogy a többszörös konverzió erős minőségromlással jár.)

2 lehetőséged van: vagy tömörítetlen avi-t hozol létre belőle (elvileg ha az átalakítás folyamán nincs minőségromlás, akkor így a továbbiakban sincs) ellenben mocskosul nagy helyet foglal, tehát nyersanyagnak nem árt ha van egy 400-500 giga szabad helyed (persze ez felbontástól is függ, de egy nem ritka, hogy szükség van ennyi helyre).

Vagy a számodra szükséges kodeket letöltöd. Ehhez persze tudni kellene, hogy melyikre van szükséged. Mediainfo nevű program megmondja neked ezt is.

alternatíva a második verzióra: feltelepíted a K-Lite Mega kodek pack-ot. (telepítésnél advaced módban, a lots-of-stuff módot válaszd)

Utóbbi miatt persze lehet engem itt meglincselnek és jönnek a "FÚÚ KODEK CSOMAGOT SOHAAA!!" című válaszok, de jelezném, hogy tartalmazza a 32 és 64 bites kodekeket is, továbbá ha eszetlenül nem paraméterezgetünk rajta semmit akkor "gyárilag" elég jól össze van hangolva. Mind kódoláshoz, mind dekódoláshoz. Többnyire én is ezt használom lustaságból és még soha nem volt gondom vele.

2014. nov. 27. 16:30
 3/18 anonim ***** válasza:
Ezt: [link]
2014. nov. 27. 16:38
 4/18 anonim ***** válasza:
Elég innen a legalsó 64 bites xvid codecet leszedni: [link]
2014. nov. 27. 18:17
 5/18 anonim ***** válasza:
Vagy használsz 32 bites Vegast. Az még egyszerűbb :)
2014. nov. 27. 18:18
 6/18 A kérdező kommentje:

32 bites vegast használok... :D

A QuickTime az nem egy media player véletlenül?! O.o

Renderelni amúgy mindig mp4-be szoktam, mert az nem foglal sokat, és az amúgyis jóféle. :DD

A K-Lite-tal már régen próbálkoztam, de valahogy nem sikerült...

Mondjuk lehet hogy nem ezeket a telepítési beállításokat alkalmaztam, amit mondtál.. :/

Na, egyelőre ennyit tudok mondani, azt hiszem minden válaszra kontráztam. xD

2014. nov. 27. 19:28
 7/18 A kérdező kommentje:

Ja, erre viszont nem: (az #1-esre) nem fogom felrakni a 8-ast, az régi! :D

A 11 az jó, csak annyi baki van, hogy nem támogatja az avit..

2014. nov. 27. 19:45
 8/18 anonim ***** válasza:

mondom: divx vagy xvid kodek kell neked, de az a tiszta ha felrakod úgy amit mondtam. és ne a simát hanem a bővített mega kodek packot rakd, abba benne van minden amire szükséged lehet.

és az avit támogatja a vegas. csak kiszedték belőle a kodeket. de magát a konténert támogatja. (ergó a tömörítetlen avival pl semmi baja sem lenne)

2014. nov. 27. 21:02
 9/18 anonim ***** válasza:

Ha felraktad volna a Q.T.-t már rég túl lennél az egész problémán.

De ha ne, akkor nem. :)

2014. nov. 28. 08:39
 10/18 A kérdező kommentje:

És én azt honnan tudjam, hogy az avi most tömörített-e, és hogy divx, vagy xvid??

Egyátalán ha letöltök pl egy filmet, az alapból xvid vagy divx, nem??

Na mindegy, felrakom a QT-t, és aztán ha még nem működik, szólok. :D

2014. nov. 28. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!