Épp a minap próbálgattam. A telepítés simán ment. Telepítés után nem lehetett frissíteni egy hibás frissítés miatt. (Nem tudja a hitelességét ellenőrizni, mert éppen nem fut az ahhoz szükséges kulcsot szolgáltató szerver, valami Ramon Buldó nevű emberkénél...)
Az adott frissítés ignorálásával felment a többi gond nélkül. Utána gondoltam, próbáljunk valami játékot open source radeon driverrel. Kiderült, hogy ennek a 32 bites komponensei nincsenek fent, így 32 bites játékok nem futnak. Nem mentem bele mélyen, hogy kell ezt megoldani.
Még egy érdekesség, hogy nem sikerült az NTFS partíciómat semmilyen flaggel úgy felcsatolni, hogy a Steam bevegye róla a korábbi steamlibrary-t... Izé...
Nálam advancedebb embereknek ajánlom csak, mert tuti, hogy ezek a problémák mind megoldhatók, de alaposabb szakértelem kell hozzá. Én kocka vagyok, de nem linux-specifikus. Ha te se vagy megszállott, akkor inkább a Mintet próbáld ki, az többé-kevésbé működik magától. Vagy ha tanulni akarsz, akkor itt a lehetőség...
Én először a Mintet próbálgattam aztán az Arch-ot, az jobban futott, csak ott lassú volt felépíteni a rendszert és utána is állítgatni kellett, a Manjaro pedig olyan, mint az Arch csak van telepítője és egy jobban kiforrott rendszert kapsz, amit aztán könnyebb állítgatni, szóval nekem eddig ez tetszik a legjobban.
A telepítés utáni 2 frissítés nekem se akart felmenni, úgy csináltam meg, hogy kiadtam egy sudo pacman -Syyuu parancsot, aztán egyből kiírta, hogy van vagy 300 frissítés ezek már gond nélkül felmentek.
A videókártya driver probléma nálam nem kerül elő, mert nvidia karim van és alapból fent volt a zárt forrású driver hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!