Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Túl fog jutni a Linux valaha...

Túl fog jutni a Linux valaha az installál-kattint-nem megy-dühöng-letöröl szinten?

Figyelt kérdés

Sokan azt állítják, hogy a Linux otthoni felhasználók számára is jó alternatívája a Windowsnak, pedig ez nem igaz.

Akárhogy szídjuk a Win-t, felrakod, megy a hangkártya, a Wifi, a neten minden bővítmény és ezek után csak egyszerű rendszerkarbantartások kellenek.

A Linux még nincs ilyen szinten, a legtöbb átlagfelhasználó csak a kérdésemben látható folyamatot járja végig és jogosan felteszi magában a kérdést, hogy minek neki egy olyan oprendszer, ami elvileg jobb, mint a Windows, gyakorlatilag meg megy az ideje a mindenféle dolog beállításával, fórumok olvasásával, hogy munkából hazatérve megnézhessen mondjuk egy filmet, míg win-t használva, bekapcsolja és működik.

2014. nov. 20. 15:18
 1/8 A kérdező kommentje:
Ahogy én látom, Windows - kapitalizmus (mindenki szídja, de valahogy mégiscsak ez az egyetlen, ami hatékony a gyakorlatban) és Linux - kommunizmus (most még sok hiányossága van, de majd valamikor jó lesz, és különben is jobb, mint a Windows)
2014. nov. 20. 15:21
 2/8 anonim ***** válasza:

Ez szerintem már a múlt. Nagyon windows-os szemléletű vagyok. Lehet szerencsém volt a géppel, de simán, minden gond nélkül tudtam feltenni az ubuntut. Pont úgy, mint a windowst. Azzal a különbséggel, hogy kevesebb kattintással, rövidebb idő alatt ment fel, s már eleve megvolt néhány olyan alap dolog, amelyik minden gépen ott van.

Nem kellett semmit konfigurálnom.

Nem mindegyik csomag ilyen, de az átlag felhasználó úgysem igényel nagyon olyan alapot, amit nagyon reszelgetni kell telepítéskor.

2014. nov. 20. 15:26
 3/8 soccerway ***** válasza:
Általában linuxon is megy minden, és még drivert sem kell telepíteni, míg windowson igen. Ebben az esetben az átlag felhasználó is tud rajta netezni(mert az átlag azt teszi manapság) Persze linuxot is kel tanulni, mint ahogy a windowst is meg kellett, csak ezt sokan elfelejtik.
2014. nov. 20. 15:26
 4/8 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de én felteszem a Linuxot és minden pöccre megy vele, míg a Windowshoz drivereket kell vadászni. Régebbi hardver esetén pedig talán nincs is vagy nem működik.
2014. nov. 20. 15:31
 5/8 Reiber Péter ***** válasza:
16%

A linux mire jó lett arra, ami az átlag zéro-usernek kellene (csak nyomni a primitív hip-hopp tic-tocc gamét, csorgatom a nyálam a weben, lógok a facén, kérődzök a fórumokban) oda mostanra kinőtték magukat a nem PC-s platformok, és a legtahóbb mamut hóna alól kinőtt android.

Ezt is csak ugy tudja a linux, hogy a kabátot veszem a gombhoz, olyan nagyon tipikus, kissé már avítos hardvert veszek, ami menni fog.

(mert az már jó ideje piacon van, volt idő a közösségnek valamit összeizzadni rá)

Vannak olyan gépek, amin a live cd-t bedugva akár, azonnal minden van, net, wifi, 3d hang, amit akarsz, egy paranncsal még analóg tévékártya is...(20éves chipre épített, na persze)

De minek, mikor majdnem mindezt bármelyik sarki lomosnál vett kínai tábla pont igy tudja, és az még trendy is, kicsi is, hordozható is, zaja nulla, meg minden.

2014. nov. 20. 15:33
 6/8 anonim ***** válasza:

Megrögzött Win-es vagyok (voltam),még a telefonom is az.Régebben tényleg az ment amit írtál,tiszta idegbaj voltam és mindig ment vissza az XP,Win7.Minap feldobtam egy Linux Mint 17.1-et és azt kell mondjam nem tudok eddig belekötni.Minden megy pöccre.Telepítés+egy két cucc leszedése a tárolóból kb 20-30 perc.Driver-ekkel egyáltalán nem kellett foglalkozni.Win-nél azért egy kicsit több,mire mindent feltelepítek és beállítok.:)A rendszer partíciót tartalmazó lemezmeghajtóm nem teker egyfolytában.

Becsszó még terminálba se írogattam (nem is értek hozzá,mindig valahonnan kimásoltam a végrehajtani kívánt dolgokat).

Szóval valami azért csak elkezdődött...:)

Egyenlőre az adat lemezmeghajtóm marad NTFS,aztán kitudja mit hoz a jövő (kb 3 klikk volt beállítani,hogy automatikusan csatlakoztassa a gép indításakor).Nyelv beállítása szintén 2 klikk.

Szerintem túljutott,pont mostanában.

2014. nov. 20. 17:21
 7/8 Tom Benko ***** válasza:
Már rég túljutott. Igazából nem is volt neki olyan, ha lett volna, nem marad életben két évtizedig.
2014. nov. 21. 08:12
 8/8 anonim ***** válasza:
Én nálam a mint 17 eléggé bevált, amire használom arra tökéletes, nem kell szórakoznom órákig tartó frissítésekkel, amióta felraktam azóta elég jól fut, az elején kellett kicsit babrálgatnom, fórumozgatnom. Ettől függetlenül még mindig kell néha windowst használnom, ha új gépet vennék azon valószínűleg a windowst használnám, de ez a nem túl új gép, szárnyal a linuxszal.
2014. nov. 21. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!