Ubuntun pontosan lépésről lépésre hogyan tudok bin kiterjesztésű fájlt telepíteni?
Genymotion-t akarok telepíteni.Terminálba amit beírok a következő: sudo sh/home/dnash/Letöltések/genymotion-2.3.1_x86.bin
mikor bekéri a jelszavam és gépelném be nem ír semmit de villog a kurzor.Ha bármelyik mappát kérem be pl: cd/home/dnash/Letöltések
szintén semmi.azt írja nincs ilyen fájl vagy könyvtár
Fogalmam sincs a kérdés lényegéről, de a parancsok így értelmetlenek. Az sh a shellt hívja be, a cd könyvtárat vált, tehát önálló parancsok, amelyeket külön kell írnod az elérési úttól. Így azt feltételezi, hogy az éppen aktuális helyhez képest van egy sh vagy egy cd nevű mappád, amely a home/dnash/Letöltések további mappákat tartalmazza, ami nyilván nem igaz. Tehát:
sudo sh /home/dnash/Letöltések/genymotion-2.3.1_x86.bin
illetve
cd /home/dnash/Letöltések
Hogy az történik-e, amit szeretnél, az majd kiderül...
A linux-konzolban a jelszó beírásakor nem látsz semmit, így még a karakterek számát sem figyelhetik ki az éber spionok, így normális.
cd Letöltések
chmod 777 genymotion.bin
./gyenymotion
cd genymotion
./genymotion
Elnézést rosszul fogalmaztam meg..Külön írtam azokat viszont most már eljutottam a következő szintre.Ezeket próbálgattam
[sudo] password for dnash:
sudo: ./genymotion-2.3.1_x86.bin: command not found
dnash@dnash-1000H:~/Letöltések$ ./genymotion-2.3.1_x86.bin
bash: ./genymotion-2.3.1_x86.bin: Engedély megtagadva
dnash@dnash-1000H:~/Letöltések$ sudo sh genymotion-2.3.1_x86.bin
genymotion-2.3.1_x86.bin: 109: genymotion-2.3.1_x86.bin: [[: not found
genymotion-2.3.1_x86.bin: 115: genymotion-2.3.1_x86.bin: [[: not found
-e
-e Aborting.
dnash@dnash-1000H:~/Letöltések$
és ez lett belőle
Azért nincsengedély mert nem adtál neki
chmod 777 genymotion.bin
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!