Gamerl21 kérdése:
Ti milyen programot ajánlanátok?
Figyelt kérdés
Egy ikon méretű képből szeretnék 15x15 centis képet csinálni, de ha szimpla nagyítással próbálkoznék homályos maradna a kép. Mivel lehetne ezt szépen újrarajzolni? Rajzolásban amatőrnek számítok.2014. nov. 19. 15:54
1/10 Tengor válasza:
Meg kell keresni az ikon vektroizált változatát. Ha SVG-ben van az pl teljesen jó, azt simán lehet nyomtatni.
Ha nincs ilyen verziója, akkor újra kell rajzolni. Én pl Inkscape-et használok ilyenre.
Milyen ikonról van szó?
2/10 anonim válasza:
Az ikon méretű az gondolom olyan 150x150 px. max. Abból sehogy sem lesz 15x15 centis kép - ez olyan 300dpi-től mutatna jól, ott meg már olyan résztletek is előjönnek, amik az eredetin egyáltalán nincsennek is jelen. Olyan 2-3 megapixel már ajánlott lenne egy ekkora képhez.
3/10 tabaki válasza:
Legjobb lenne, ha föltennéd a képet valahová, hogy megnézhessük. Bár én még ott tartok, hogy az ikonméret 32*32 pixel. Én is az Inkscape-et javaslom, azt akármeddig igazgathatod, és amikor sikerült megrajzolnod, házfal méretűre is nagyíthatod...
4/10 A kérdező kommentje:
Erről lenne szó:
Megnéztem ezt az Inspace programot, szerintem nem olyan részletes ez a kép (nameg én is elég amatőr vagyok ilyesmiben) ahhoz, hogy tényleg jól/szépen mutasson. Nem hiszem, hogy elég részletes lenne ez a kis ikon ehhez.
2014. nov. 19. 20:18
5/10 Tengor válasza:
Az Inkscapte tényleg nem erre való, túl részletes a kép. Sajnos újra kellene rajzolni.
6/10 A kérdező kommentje:
Igen, ezért mondtam én is az újrarajzolást. Létezik olyan program amivel mondjuk egy vékony réteggel elválasztva a kinagyított kis kép fölött lehet "újrarajzolni"? Vagy valamilyen sablonos-segítség módon újraszínezni? Esetleg valami ami a nagyított képet kiegészíti?
2014. nov. 19. 22:47
7/10 Tengor válasza:
Gimpben elég sok okosságot meg lehet csinálni, ha a hiányzó pixeleket te pótolod...
8/10 tabaki válasza:
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ez nagy segítség nekem! Melyik programmal csináltad?
Közben konkretizálódott a kérés (nem csak nekem lenne rá szükségem, ezért nem írtam hozzá előbb) pólóra szeretnék nyomtatni (is) és ikonként videóban használni (is).
2014. nov. 20. 08:29
10/10 tabaki válasza:
Nagyítás: Gimp, átrajzolási kísérlet: Inkscape.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!