Ubuntu alatt a Grub-ot hogyan lehet egy partíció boot szektorába installálni?
Régen ezt felajánlotta a telepítő és automatikusan meg is tette, de már nem. például /dev/sda2 a /boot és ide szeretném a MBR helyett Régen ez működött.
A grub-install /dev/sda2 nem csinálja meg.
Mit kellene tennem?
Régen ezt a LILO-val is meg lehetett csinálni bármiféle probléma nélkül.
Grub2 esetén a chainload-dal kell megoldani, erre utal a dokumentáció?
Hova írhatom a kódsorokat, /etc/default/grub ide jó lesz? Mármint a root=/dev/sda... meg hasonló sorokra gondolok.
Gondolom a /boot/grub.cfg-be hiába írnám - a figyelmeztetés ellenére - mert csak az update-grub hatására fut le a tényleges install és ekkor nem azt nézi hogy a grub.cfg-ben mi van, hanem generál egy újat a /etc/grub.d és /etc/default/grub alapján.
Jelenleg a telepített Ubuntu-val be se tudok Boot-olni hogy ezt megtegyem, mert az MBR-ből a Win kilőtte a Grub-ot.
Ha Live CD segítségével boot-olok és rendszergazdaként kiadom a következőket, hogy fel tudjam csatolni a rendszert és elvégezhessem az installt:
#!/bin/sh
mount /dev/sda5 /mnt
mount /dev/sda2 /mnt/boot
mount --bind /dev /mnt/dev
mount --proc none /mnt/proc
mount -t sysfs none /mnt/sys
Vagyis lefuttatom ezt a szkriptet...
Ekkor a /dev nem csatolódik fel normálisan, a sysfs-t egyáltalán nem tudom csatolni mert hiba van, a proc-ot sem.
a "mount -t proc none /mnt/proc" változat azt hiszem működik (most nincs előttem linux-os gép hogy teszteljem, de úgy emlékszem), de a /dev hiáb alátszólag fel van csatolva, a grub-install közli hogy /dev/sda2 inode not found vagy valami ilyesmit, magát az eszközt nem tlaálja...
Live rendszer alól hogy kell ezt csinálni?
Hirtelenjében ezt találtam:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!