Excel, érék korlátok alapján eredmény (FONTOS)?
Melyik függvény lenne erre alkalmas?
Van több értékhatárom, pl.: 1 - 4 ; 4,1 - 8 ; 8,1- 12 ; stb.
Amikhez, van rendelve egy adott szám pl.:
1 - 4 -> 91
4,1 - 8 -> 12
8,1 - 12 -> 134
stb.
Ha, az adott cellában pl.: 5 van akkor a mellette lévő cellába jelenjen meg a 12.
Ha viszont az értékem 8,5 akkor 134 legyen.
Köszönöm, a segítséget!
Nehéz, mert minden cellában az összes eredményt és követelményt szerepeltetni kell..
=HA(ÉS(1<A1; A1<=4);91;0)+HA(ÉS(4<A1; A1<=8);12;0) ....stb
Ez nem univerzális, mivel sima összeadással jön az eremény, a bemenő feltétel nem lehet átfedő, mert ha több teljesül egyszerre a kimenet több tagban nem nulla értékű lesz, tehát halmozott és nem vagylagos eremdény jelenik meg.
Nem tisztázod a kerek 1 hova tartozik, itt sehova, kimenetünk nulla?
Az "1 től" jelentheti az egyet is beleértem, és nem, csak ha egynél nagyobb..
Ugyanigy az összes határeset, 4,05 hova tartozik?
Már nem négy, de 4,1-nél kisebb.
Még az sem tiszta a 4 micsoda, pedig a függvényt pontosan eszerint kell megírni.
Én erre már vba makrót csinálnék, sokkal egyszerűbb és követhetőbb egy program, mint halom cellába írt félméteres függvény.
Szerintem nem ennyire bonyolult megoldásra gondoltak.
Próbáld így az "FKeres" függvényt hátha jó lesz.
=FKeres(A1;E$1:F$3;2;IGAZ)
Magyarázat:
"A" oszlopban vannak a számok, "B" oszlopba írtam a képletet, és az értékhatárok meg a hozzárendelt adatok az "E" és "F" oszlopban szerepelnek. Az értékhatároknak csak az első fele, így:
E1: 1
E2: 4,1
E3: 8,1
F1: 91
F2: 12
F3: 134
Ha kérdés lenne, írj!
Köszönöm a válaszokat, jó kis ötlet mindegyik.
1-4 az egy határérérték és természetesen bele tartozik az 1 és a 4 is. Csak tizedes lépésekkel, ebben az esetben a 4,05 már 4,1 lenne, a 4,04 pedig 4.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!