Melyik a legegyszerűbb, ingyenes videóvágó program?
Készítettem egy videót, de túl hosszú, és szeretném a kevésbé érdekes részeket kivágni belőle, illetve levenni alóla a hangot.
Letöltöttem a Windows Movie Maker-t, de amikor rákattintok, hogy videó importálása, nem jeleníti meg a videót. (a videó valami piros háromszög alakú bólyaként jelenik meg-ez normális?).
Szóval a lehető legegyszerűbb, hülyéknek való programot keresem.
Kíméljetek a szakszavakkal meg rövidítésekkel, nagyon gyökér vagyok számítógépes dolgokban, soha nem is próbálkoztam velük, csak most nagyon fontos lenne...
Igen, a Windows 7 az egy operációs rendszer... :)
Eddig jó.
Viszont a kiterjesztés. Akkor ez bizony nem egy egyszerű videófájl, hanem egy DVD adatfájl lehet. Így már kissé bonyolultabb a helyzet, nem véletlen, hogy a MovieMaker nem akarja elfogadni.
Akkor viszont még mindig a kérdéseknél kell maradnunk: mivel készült a videófelvétel? És hol van jelenleg? A számítógépen?
Egy DVD-n van, aminek amikor megnyitottam az ikonját, találtam benne egy kis bólyát (te jó ég...tényleg ennyire wtf ez az egész nekem) amit átmásoltam a gépemre. Most letöltöttem valami AVC konvertelőt asszem és azzal már rájöttem, hogy tudom megnyitni és be tudtam állítani, hogy mettől meddig játssza le a vidit :D de azt még nem találtam meg, hogy hol tudok olyat, hogy ettől eddig kivágja azt, ami nem kell, de rá fogok jönni :D
Jó ég és még én akartam molekuláris bionikára menni az egyetemen, ami totál infós...
IFO fájl a DVD része VOB fájlokkal együtt van a VIDEO_TS mappában. Ezeket a fájlokat DVD lemezre íják ki és lemezként is kell (összefüggésében) kezelni. Tehát ezeket a fájlokat akár virtuális lemezképből is dvd formátumként (lemezként) kell kezelni.
Amikor lemásolsz egy DVD lemezt akkor azt ne adatként a merevlemezre másold (bár van a lejátszóban megnyitás a mappából is) hanem virtuális lemezképbe (ISO), amit a merevlemezedről mint egy dvd-t tudsz futtatni.
Ehez kell egy virtuális meghajtó program hogy ezeket a fájlokat kezelje (iso) pl poweriso.
Amennyiben te készíted el a videot válassz más szabványt mpeg2 -t ami megfelel a dvd video formátumnak, csak éppen nem sok fájl ami a lemezen van hanem 1, lejátszható, általános szabványos formátum.
minden esetre az Any video Converter meg tudja nyitni és konvertálni mappából is a DVD videofájlokat csak a dvd video hozzáadását kell választani és ha merevlemezen van akkor mappából:
itt vágod csak a kezdeti és végpontot kell kijelöld, majd ok. ilyenkor lesz egy szegmens (kivágott rész).
Miután beállítottad a kimeneti formátumot (pl.: mpegII) csak klikkelj a konvertálásra
csacsi köszi, te ezt biztos értetted, de én a felét nem :D na mindegy, valamit próbálkozok, ha meg nem sikerül, akkor megmondom, hogy bocsesz, és majd beletekerek a hosszú változatba.
Mindenesetre tényleg köszönöm, de azt hiszem reménytelen eset vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!