Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik a legegyszerűbb,...

Melyik a legegyszerűbb, ingyenes videóvágó program?

Figyelt kérdés

Készítettem egy videót, de túl hosszú, és szeretném a kevésbé érdekes részeket kivágni belőle, illetve levenni alóla a hangot.

Letöltöttem a Windows Movie Maker-t, de amikor rákattintok, hogy videó importálása, nem jeleníti meg a videót. (a videó valami piros háromszög alakú bólyaként jelenik meg-ez normális?).

Szóval a lehető legegyszerűbb, hülyéknek való programot keresem.

Kíméljetek a szakszavakkal meg rövidítésekkel, nagyon gyökér vagyok számítógépes dolgokban, soha nem is próbálkoztam velük, csak most nagyon fontos lenne...

2014. nov. 18. 10:05
1 2
 11/17 Lajos54 ***** válasza:

Igen, a Windows 7 az egy operációs rendszer... :)

Eddig jó.

Viszont a kiterjesztés. Akkor ez bizony nem egy egyszerű videófájl, hanem egy DVD adatfájl lehet. Így már kissé bonyolultabb a helyzet, nem véletlen, hogy a MovieMaker nem akarja elfogadni.

Akkor viszont még mindig a kérdéseknél kell maradnunk: mivel készült a videófelvétel? És hol van jelenleg? A számítógépen?

2014. nov. 18. 22:54
 12/17 A kérdező kommentje:

Egy DVD-n van, aminek amikor megnyitottam az ikonját, találtam benne egy kis bólyát (te jó ég...tényleg ennyire wtf ez az egész nekem) amit átmásoltam a gépemre. Most letöltöttem valami AVC konvertelőt asszem és azzal már rájöttem, hogy tudom megnyitni és be tudtam állítani, hogy mettől meddig játssza le a vidit :D de azt még nem találtam meg, hogy hol tudok olyat, hogy ettől eddig kivágja azt, ami nem kell, de rá fogok jönni :D

Jó ég és még én akartam molekuláris bionikára menni az egyetemen, ami totál infós...

2014. nov. 18. 22:59
 13/17 csacsi2 ***** válasza:

IFO fájl a DVD része VOB fájlokkal együtt van a VIDEO_TS mappában. Ezeket a fájlokat DVD lemezre íják ki és lemezként is kell (összefüggésében) kezelni. Tehát ezeket a fájlokat akár virtuális lemezképből is dvd formátumként (lemezként) kell kezelni.

Amikor lemásolsz egy DVD lemezt akkor azt ne adatként a merevlemezre másold (bár van a lejátszóban megnyitás a mappából is) hanem virtuális lemezképbe (ISO), amit a merevlemezedről mint egy dvd-t tudsz futtatni.

Ehez kell egy virtuális meghajtó program hogy ezeket a fájlokat kezelje (iso) pl poweriso.

Amennyiben te készíted el a videot válassz más szabványt mpeg2 -t ami megfelel a dvd video formátumnak, csak éppen nem sok fájl ami a lemezen van hanem 1, lejátszható, általános szabványos formátum.

minden esetre az Any video Converter meg tudja nyitni és konvertálni mappából is a DVD videofájlokat csak a dvd video hozzáadását kell választani és ha merevlemezen van akkor mappából:

[link]

2014. nov. 18. 23:02
 14/17 csacsi2 ***** válasza:

itt vágod csak a kezdeti és végpontot kell kijelöld, majd ok. ilyenkor lesz egy szegmens (kivágott rész).

Miután beállítottad a kimeneti formátumot (pl.: mpegII) csak klikkelj a konvertálásra

[link]

2014. nov. 18. 23:08
 15/17 A kérdező kommentje:

csacsi köszi, te ezt biztos értetted, de én a felét nem :D na mindegy, valamit próbálkozok, ha meg nem sikerül, akkor megmondom, hogy bocsesz, és majd beletekerek a hosszú változatba.

Mindenesetre tényleg köszönöm, de azt hiszem reménytelen eset vagyok.

2014. nov. 18. 23:10
 16/17 A kérdező kommentje:
áhá, most nyitottam meg a linkjeidet, asszem értem
2014. nov. 18. 23:10
 17/17 A kérdező kommentje:
olyan rendesek vagytok :)
2014. nov. 18. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!