Windows XP-t hogyan kell Ghost-olni?
A Ghost-olás az olyan hogy ami fel van telepítve rendszer a gépemre programokkal, driverekkel azt lementi külső HDD-re és ha behal a rendszer akkor hamar vissza lehet vele állítani?
Mi ez pontosan? Az amit leírtam?
És csak külső HDD-re (USB-s cuccokra) lehet menteni a rendszert vele van lehet DVD-re is? Mert a (Windows XP az 4.1 GB driverekkel és alap programokkal és az rá kéne férjen DVD-re.
Lécci magyarázzátok el vagy valami jó linket küldjetek.
Nem Ghost-olás, hanem biztonsági mentés. Egyesek - tévesen - azért mondják Ghost-olásnak, mert sokáig csak a Norton Ghost tudott rendszer mentést készíteni.
Szerintem egy DVD-re nem tudnád a rendszert kimenteni, mert a C meghajtód tartalma még akkor sem férne rá egy DVD-re, ha a leghatékonyabb tömörítést választanád. Már pedig ha a biztonsági mentés azért szükséges, hogy egy esetleges rendszerösszeomlás esetén vissza tudd állítani, akkor nem elég csak fájlokat és mappákat lementeni, mert csak egy teljes rendszer-mentésből lehet visszaállítani azt az állapotot, mely a rendszer-mentés idején volt a gépeden.
A Norton Ghost mellett ma már más rendszer-mentésre alkalmas programok is léteznek, pl. Keriver Image, vagy Acronis True Image.
Én még mindig XP-ét használok,de már beszereztem A Win7 telepítőjét...video kártyát kellene cserélnem..stb..stb...
Szóval, nekem bevált a Norton Ghost 15.
Nekem a lementett "c" meghajtóm a rendszer winchesteren van.Három részre van osztva a 200GB-os merevlemezem. c:30GB,e:80GB és az f:80GB-ra. A lementett "C" meghajtó ugyan azon a rendszer winyón az "e" meghajtóra van lementve. Ez egy fájl, a neve: Local Disk_C_Drive.v2i, és a 001 Rendszer MENTÉS XP 20130508 mappámban található meg.Mérete 14,78GB. Természetesen ezt ki lehet másolni egy külső HDD tárolóra is.
Ennek a fájlnak a létrehozásához be kell szerezni a Norton Ghost 15. iso fájlt. Ezt ki kell írni egy CD-re.
Én most azt fogom leírni, hogy én hogy használom, de érdemes utánna olvasni, mert ennél sokkal többet is tud ez a program.
Két funkcióját használom: 1. Hideg Mentés.
2. Vissza állítás.
Mindkét alkalommal kell a Norton Ghost 15.CD. Helyezzük a CD/DVD meghajtóba, indítsuk újra a gépet. Majd amikor rákérdez nyomjunk egy gombot. Ekkor a CD-ről fog bebootolni. Majd kiválaszthatjuk, hogy mit szeretnénk.
Tehát, ha valamilyen oknál fogva a Windowsunk meghal, akadozik, vagy egy újonnan telepített program "bekavar", vagy beszedünk egy vírust, akkor a lementett "c" meghajtót kevesebb mint 10 perc alatt vissza tudjuk állítani a lementés napján lévő állapotába.
Érdemes olyankor elvégezni a hideg mentést, amikor frissen van telepítve a rendszerünk, fent van az összes olyan program amikre feltétlenül szükségünk van.Tehát fent van a nyomtató programja, az Office, és a már beaktivált "egyéb" programok. Így a visszaállítás után ezeekkel már nem kell foglalkozni. Érdemes a böngészőnk könyvjelzőjéről rendszeres mentést készíteni, így azt is vissza tudjuk állítani a Ghostolás után.
Most bemásolom ide a Hideg Mentés, majd a Visszaállítás lépéseit. Ezek kivannak nyomtatva egy A4-es lap két oldalára. Ha szükség van rá akkor ugyan ott tárolom mint a Norton Ghost 15. CD-ét.
Sok sikert hozzá:
HIDEG MENTÉS Norton Ghost 15
- Norton Ghost 15 - Bebootoljuk
- Symantec Software License Agreement
Norto Ghost 15
IMPORTANT
-Accept-
- Back up My Computer
- -Pipa- Jelöljük ki a menteni kívánt partíciót
NEXT
- Mentés helyének kiválasztása -Browse-
mentés xp 2010.03.02. –OK-
-NEXT-
- Itt a kiválasztott hely látható -NEXT-
-Options / Compression : Standard(recemmended) -NEXT-
- Completing the Back Up My Computer Wizard -Finish-
-A mentés folyamata. – Indítsuk újra a sz.gépet.
VISSZAÁLLÍTÁS Norton Ghost 15
- Bebootoljuk a N.G.15 CD-t.
- Symantec Software License Agreement
Norton Ghost 15
IMPORTANT… -Accept-
- Recover My Computer
- Welcome to the Recover My Computer Wizard -NEXT-
- Recover My Computer Wizard
Select a Recovery Point to Restore
-File name-
-All local drives- -Browse- Keressük meg a mentésünket
Computer Name – Date - Contents – - Source Folder -
WindowsXP(c:/) H:/XP Backup
-NEXT-
-File name-
Mentésünk adatai -Browse-
-NEXT-
-Recover My Computer Wizard
Drivers To Recover
Date Source drive Target drive File name
-pipa- 2days ago 2/16/2010 Windows XP…. Disk..WindowsXP…Windows…
-pipa- Verify recovery point before recovery
-NEXT-
- Completing the Recover My Computer Wizard
-pipa- Reboot when finished
-FINISH-
- Completing the Recover My Computer Wizard
-Do you want to contiune and start the recovery?
-YES-
-A visszaállítás folyamata -Finish-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!