Ha akarok egy megosztott mappát lanon belül mit lehet?
Figyelt kérdés
1 gépet akarok hozzá férhetővé tenni többi gép számára, Illetve egy olyan központi mappát akarok ahol szabad lehet az átjárás. de leginkább 2 gép között akarok csinálni, oda vissza. hogy a Laptopról szabadon egy kiválasztott mappát vagy fájlt behúzni, és az asztali gép lássa. ugyanez forditva, hogy asztaliról úgy hogy laptop lássa. amolyan átjáró szerűt, egy megosztott mappát, a Windows megosztásai mappa ami alapbol benne van és egy munkacsoporton belűl lehet létrehozni, hozzáférni egész jónak, viszont érdekelne hogy mitlehetne még. Ftp ? az ftpkbe csak azt nem szeretem, hogy több lépésből kell csinálni, nem olyan mint sima megoosztásnál hogy fogok valamit bemásolok és már látja is minden más gép. ott a server egy konkrét mappára kell hogy mutasson. Routerbe milyen lehetőségek van ? Mit érdemes használni ?
2014. nov. 17. 10:24
1/8 anonim válasza:
A sima Windowsos megosztást érdemes használni, és azt lehet még élvezetessé tenni, például Subst segítségével külön meghajtóként láttatni a mappát mindkét gépen, ilyesmi.
2014. nov. 17. 10:55
2/8 A kérdező kommentje:
hmm
Na és azt hogy lehet beállítani ? win7, néztem, kerestem de nem találtzam rá, megosztási beállításokba nincs. de ugyanakkor vana hátlózat amit mutat, a routertől kezdve az összes gépig ami bevan kapcsolva mutatja, csak ha rámegyek valamelyikr, jelszót meg azonosítót kér.
2014. nov. 17. 11:19
3/8 anonim válasza:
Mappát megosztani úgy tudsz, hogy jobbklikkelsz rá, majd megosztás, és a nevek közül kiválasztod, hogy mindenkivel. Utána megadhatod, hgoy csak olvasásra, vagy írásra is. Ez a rész nem bonyolult.
A jelszavas dolgot úgy tudod kiiktatni, hogy bemész a vezérlőpultba, utána hálózati és anyámkínnya központ, majd ott a bal felső sarokban kiválasztod a speciális beállításokat. Ott kikapcsolhatod a jelszavas megosztást, és onnantól gond egy szál se.
2014. nov. 17. 11:40
4/8 A kérdező kommentje:
Na és nem kell azonos munkacsoporton belül lenni ? mármint hogy egy nevü hálózaton legyen.
2014. nov. 17. 11:47
5/8 anonim válasza:
Akkor kell, ha van XP-s (vagy régebbi) gép is a hálózaton. Vistától kezdve a munkacsoport nem számít.
2014. nov. 17. 11:55
6/8 A kérdező kommentje:
hát ez különös.. Beállítottam ahogy leírtad, jelszavas védelmet is kikapcsoltam, másik gépről nézve látja is azt a mappát, de ha rámegyek, olyan hiba üzenetet ad ki, "hálózati hiba - Nincs engedélyezve a \\... megosztási mappa elérése, Kérjen hozzáférést a Hálózat rendszergazdályátol.
Pedig be van kapcsolva a nyomtató fájlmegosztás is, minden
2014. nov. 17. 12:15
7/8 anonim válasza:
Nem kéne, hogy ezt tegye. A host gépen rákerült a mappára a kis megosztás jel?
2014. nov. 17. 12:20
8/8 A kérdező kommentje:
rajta van. Még ami bekavarhat, 2 router van a hálózaton, az egyik a modemes bejövő, 1 színtel lejebb. a másik 1 emeleten ahol én is vagyok, és ez a router switchként van, de mind 2 gép amin nézem, az egyik wifiről lapto, a másik asztali ahol kijelöltem a megosztást. de egy hálózaton van a 2.. müködni kéne
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!