Mi a különbség az mkv 1080p film között ami max 15Gb és a 30-50 gb-os BD50 között?
"Ha nem így lenne akkor mégis miért állítja be a felbontást játék közben is mindenki a monitor natív felbontására? "
Hat peldaul regota en nem allitom be, es sosem zavart. De a hozzad hasonlo embereket siman meg tudjak vezetni a cegek ezzel felbontassal, igy lesz piaca a 4k filmeknek/jatekoknak es el lehet majd adni a dragabb hardvert, amire valojaban nem lenne szuksegetek.
Igen, valoszninuleg eszrevennem a kulonbseget egy 1 es 10gb-s film kozott, ha kozvetlenul a monitor elott nagyitoval keresnem, de engem maga a film erdekel. Mar sok uj filmnel megtapasztaltam, hogy hiaba FullHD minoseg, nem elveztem annyira, mint egy jobb film 600mb-s dvd-ripet, mert unalmas a film. Egy ratyi filmet meg nem fogok vegignezni csak azert, mert a kepminoseg tokeletes, inkabb hasznosabb dolgokra forditom az idomet.
Te tudod, hogy neked mi a fontos, csak ne masokra halgass, ne vedd be alapbol, hogy nagyobb szamok a jobbak, hasonlitsd ossze magadnak a kulonbozo minosegeket, majd az alapjan donts!
Na jó hol a kamera ez most egy kész átverés ugye? :) Hahaha jah persze én is csak beképzelem az egészet, több millió ember közül mindenki hülye agymosott és te tudod egyedül a nagy igazságot. És az most hogy jön ide hogy melyik film jó melyik nem? Ez egy szubjektív vélemény senkit nem érdekel mit nézel és mit nem, itt a képminőségről van szó. Nem kell hozzá nagyító hogy lásd a különbséget sokan még azt is észreveszik hogy egy rippelt 1080-as mkv vagy egy BD50-et néz.
De megközelíthetem máshonnan is: Neked lehet hogy valóban felesleges nagyobbat letöltened jobb monitort vagy TV-t venned mert neked tökmind1 nem érdkekel oké, de attól még ezek között a dolgok között van különbség amit nem csak nagyítóval lehet észrevenni.
Szerinted véletlenül vannak fejhallgatók is 2000ft-tól akár több 100 ezer forintig? Én spec nem hallom de valaki tényleg hallja közte a különbséget.
Ugyanez a monitornál ott is akár 2 millióért is vehetsz..én nem látom a különbséget de van aki igen ezért ezt nem vonom kétségbe és nem magyarázom a többieknek hogy "áhh felesleges minek ez az olcsóbb is jó".. ergo nem okoskodok bele olyanba amiről fingom sincsen.
"Hahaha jah persze én is csak beképzelem az egészet, több millió ember közül mindenki hülye agymosott és te tudod egyedül a nagy igazságot."
Hat ha ahelyett, hogy te magad letoltod mindket valtozatat par filmnek (gyors netkapcsolattal nem gond, ugye?), inkabb itt kerdezel, azert elgondolkoztato, nem?
"És az most hogy jön ide hogy melyik film jó melyik nem?"
Az volt a mondandom, hogy a film elvezhetosegen sokadlagos szempont a felbontas bizonyos hatarok/minoseg felett.
"Ez egy szubjektív vélemény senkit nem érdekel mit nézel és mit nem, itt a képminőségről van szó."
En meg azt probalom magyarazni, hogy bizonyos korulmenyek kozott (kis monitor, par meterrol nezve, film) a minoseg bizonyos hatarok felett mar nem lenyeges.
"Nem kell hozzá nagyító hogy lásd a különbséget sokan még azt is észreveszik hogy egy rippelt 1080-as mkv vagy egy BD50-et néz."
Akkor miert is irtad ki ezt a kerdest? :)
"Szerinted véletlenül vannak fejhallgatók is 2000ft-tól akár több 100 ezer forintig? Én spec nem hallom de valaki tényleg hallja közte a különbséget."
Audio cuccok rossz pelda, egyes audiofil forumokon oldalakon at vitatkoznak azon, hogy melyik optikai kabel vezet jobb hangminoseghez, ami eszmeletlen stupidsag a digitalis adatatvitel tulajdonsagai miatt.
"Ugyanez a monitornál ott is akár 2 millióért is vehetsz..én nem látom a különbséget de van aki igen ezért ezt nem vonom kétségbe és nem magyarázom a többieknek hogy "áhh felesleges minek ez az olcsóbb is jó".. ergo nem okoskodok bele olyanba amiről fingom sincsen.""
Nekem van apro fingom, regota filmezek 27" 1440p IPS monitoron, kiprobaltam tobb formatumot, de megegyszer, a fo mondandom:
probald ki magadnak, lasd, hogy sajat szemeiddel erzel-e akkora kulonbseget, hogy egyaltalan megerje tobb gigaval terhelni a merevlemezt/ssd-t, foglalni a savszelesseget, stb. Leegyszerusitve: azert tolts le 50gb-s filmet, mert tapasztalatbol tudod, hogy az neked jobb annyival, hogy megerje, es ne masok velemenyet kerd.
"Hat ha ahelyett, hogy te magad letoltod mindket valtozatat par filmnek (gyors netkapcsolattal nem gond, ugye?), inkabb itt kerdezel, azert elgondolkoztato, nem?"
Ez fogós kérdés, nem tudom, csak megkérdeztem, mert ahhoz volt kedvem, vagy lehet veled akartam összefutni ki tudja..:) Időközben már meggyőzödtem róla magam is.
"Az volt a mondandom, hogy a film elvezhetosegen sokadlagos szempont a felbontas bizonyos hatarok/minoseg felett."
A film élvezhetőségén nem fog változtatni sokat ugyanúgy lehet jó vagy rossz élmény itt csak a lehetőségekről van szó és a maximalizmusról, arról hogy ha valakinek full hd tv-je van akkor nem 720p-ben hanem ha van rá lehetősége akkor full hd ban nézi annak megfelelő formátumú videofájl-al, vagy ha 5.1-es hangrendszere van akkor úgy tölti le hogy 5.1-es hangsáv legyen a filmen. De ez megint csak az akit ez érdekel és foglalkozik vele. Te leszarod ennyi..
"Akkor miert is irtad ki ezt a kerdest? :)"
Mer csak, nem mind1 az neked?? Így akarod bebizonyítani hogy nincs igazam hogy azzal jössz hogy am én minek is írtam ki kérdést? Am nyilván hogy megkérdezzek mást is.
" Audio cuccok rossz pelda, egyes audiofil forumokon oldalakon at vitatkoznak azon, hogy melyik optikai kabel vezet jobb hangminoseghez, ami eszmeletlen stupidsag a digitalis adatatvitel tulajdonsagai miatt."
Magyarázd már el miért rossz példa? Azért hoztam fel példának, mert ők egy kicsit drágább cuccokat használnak akár fejhallgatóról kábelekről stb tökömtudja miről is legyen szó. Ők vitatkozhatnak egymással, aki ugyanazzal foglalkozik az vitatkozik egymással, de kb kinevetnének ha te állnál neki vitatkozni velük erről.
"Nekem van apro fingom, regota filmezek 27" 1440p IPS monitoron, kiprobaltam tobb formatumot"
Oké, akkor te már magadban szépen összehasonlítottad a dolgokat, eldöntötted mit használsz. És most akkor mi van? Mért akarod jobban tudni hogy másnak hol van a határ mit érzékel is mit nem? Mit érdemes és mit nem? Ez a te egyéni szociális problémád.
Ez kb úgy hangzik mintha odamennék Armin van Buuren DJ-hez felraknám magamra az arany árban lévő fejhallgatóját, hallgatnám 2 percig, levenném és az orra alá dörgölném hogy "Hát te tök hülye vagy minek ilyen drága, elmész a teszkóba 2000 forintér veszel hamát ugyanilyen jó."
Ezért nem érdemes akkor neked egy ilyen kérdésnél válaszolnod, amikor te már tudod neked mi a fasza, tedd azt, az egyik válaszoló is írta hogy ő 15Gb-os hd ra állt rá, gondolom azért mert azt találta megfelelőnek.. talán nem kellett volna le "normálisoznom téged" szebben is kifejezhettem volna magam, de te meg ott nem vagy jó helyen mikor azzal jössz "Áhh butaság nem is jobb az nem látni semmit stb....
"probald ki magadnak, lasd, hogy sajat szemeiddel erzel-e akkora kulonbseget, hogy egyaltalan megerje tobb gigaval terhelni a merevlemezt/ssd-t, foglalni a savszelesseget, stb"
Én érzek akkora különbséget nem full hd és full hd között de 2gb-os meg 15Gb-os között nagyon sok van.
5 méter széles a szobám és 2 méterről lehet mindent kényelmesen látni a 24 colos monitoron. Full hd fényévévekkel jobb mint az xvid. Hozzáteszem számomra.
Leterhelem a netet? Terhelem a merevlemezt? ssd-t?
A netet mindenki terhelheti kénye kedve szerint csak az idő számít milyen gyors..ezt az aggodalmadat nem tudom hová tenni, megharagszik rám a router és felnyársal vagy a modem sértődik meg mert terhelem?
SSD-re pedig csak rendszert szoktam telelpíteni és azokat a programokat amiket szeretnék hogy gyorsan betöltődjön.
Álltalában sorozatokat szoktam nézni ami kb 40 perc egy az xvidben vagy mp4-ben kb 300mb 1080-ban meg 1,2...marhán nem érdekel ha leterheltem vele a normál hdd-m ami 2 Tb-os.
Akkor összességében mit is mondtam? Azt hogy nem érdekel mit nézel hol milyen formátumban csak az zavar mikor megpróbálsz okosnak tűnni és mindenki nevében beszélsz ahelyett hogy magadról mesélnél.
Ne haragudj, de ez nem lehetett segítő szándék részedről, mert nem mások után és a számok után megyek. Ha ezt abból szülted hogy, azért a te számaidnál egy kicsit nagyobb számokat tartok/érzékelek megfelelőnek attól még nem azt jelenti hogy a többiek után megyek ugyanis mint bizonyítottam van az szint nekem ami felett már nekem is felesleges és nem látnám jobbnak, DE és ez a legfontosabb:
Ennek ellenére mégsem próbálom nekik elmondani hogy feleslegesen fordítanak erre több figyelmet mint én, elhiszem hogy nekik jobb, nem akarom őket meggyőzni.
Mondjuk ez a számítástechnika elég elcsépelt téma sokkal szívesebben beszélgetnék arról hogy mondjuk milyen autóba ülnék be szívesen és mi az ami az én igényeimnek már megfelel. Hát szerintem e téren is elég nagy különbségekbe ütköznénk úgy gondolom.
Ha erre még válaszolsz csak egyvalamit kérnék légyszi azt ne rakd bele hogy ha több gb-bn töltöm le a filmet vagy jobb autóba ülök akkor több esőerdőt kell kivágni meg több kis pillangó pusztul el, mert nyakon szúrom magam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!