Mit lehet tennem, ha ezt a jelenséget tapasztalom?
A Metro 2033 játszása közben, mind akkor, ha hangfalakon, mind akkor, ha headseten hallgatom, az oldalról jövő hangok kimaradnak. Egy beszélgetéskor például, ha egyenesen a karakter felé fordítom a fejemet, nem hallok semmit, csak a háttérzajt, ha elfordítom oldalra, hallom, majd ha megint visszanézek rá, ismét csak a zörejeket és a falakról a visszhangzást, de az ő hangját nem.
Ebből következik, hogy a fegyverhangokat sem hallom, csak a ravasz kattanását.
Nem néma a játék, amint mondtam, de csak az oldalirányból származó hangokat hallom végig, amik szemből jönnek, azok eltűnnek. De, ahogyan kifejtettem, azok is csak addig, amíg el nem fordítom a fejemet.
Rossz a hangkártyám, vagy a beállításokon kell változtatnom?
Térhatásúra van beállítva a hangkártya és a játék is.
Vagy a játékot állítsd be stereora vagy a hangkártyát, hogy az térhatású hangzást konvertálja stereora!
Utóbbi annyival jobb, hogy így minden program egységesen stereoban fog szólni.
Arra tippelek, hogy pl. 5.1 van beállítva, és ebből te értelemszerűen (fülesnél szinte biztos) csak 2-t hallasz, a maradék 3+1 hangszóró hangját nem.
A hang beállításoknál nézz körül, sztereóra vagy 2.0-ra próbáld állítani, aztán nézd meg.
Aztán lehet, hogy tévedek és más van emögött...
Kerestem a beállításokban ilyesmit is, de az ésszerűnek tűnő Sound fül alatt csak a zene, és a játék hangjának erősségét lehet állítani, más egyebet nem.
Egyedül variálni a Graphic fülnél lehet, ahol próbáltam is cserélgetni minden lehetőséget, de ez - nyilvánvalóan - a hangproblémára nem volt kihatással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!