Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mit lehet tennem, ha ezt a...

Pro Patria kérdése:

Mit lehet tennem, ha ezt a jelenséget tapasztalom?

Figyelt kérdés

A Metro 2033 játszása közben, mind akkor, ha hangfalakon, mind akkor, ha headseten hallgatom, az oldalról jövő hangok kimaradnak. Egy beszélgetéskor például, ha egyenesen a karakter felé fordítom a fejemet, nem hallok semmit, csak a háttérzajt, ha elfordítom oldalra, hallom, majd ha megint visszanézek rá, ismét csak a zörejeket és a falakról a visszhangzást, de az ő hangját nem.

Ebből következik, hogy a fegyverhangokat sem hallom, csak a ravasz kattanását.

Nem néma a játék, amint mondtam, de csak az oldalirányból származó hangokat hallom végig, amik szemből jönnek, azok eltűnnek. De, ahogyan kifejtettem, azok is csak addig, amíg el nem fordítom a fejemet.

Rossz a hangkártyám, vagy a beállításokon kell változtatnom?

2014. nov. 11. 15:24
 1/7 Tengor ***** válasza:

Térhatásúra van beállítva a hangkártya és a játék is.

Vagy a játékot állítsd be stereora vagy a hangkártyát, hogy az térhatású hangzást konvertálja stereora!

Utóbbi annyival jobb, hogy így minden program egységesen stereoban fog szólni.

2014. nov. 11. 15:29
 2/7 anonim ***** válasza:

Arra tippelek, hogy pl. 5.1 van beállítva, és ebből te értelemszerűen (fülesnél szinte biztos) csak 2-t hallasz, a maradék 3+1 hangszóró hangját nem.

A hang beállításoknál nézz körül, sztereóra vagy 2.0-ra próbáld állítani, aztán nézd meg.

Aztán lehet, hogy tévedek és más van emögött...

2014. nov. 11. 15:29
 3/7 A kérdező kommentje:

Kerestem a beállításokban ilyesmit is, de az ésszerűnek tűnő Sound fül alatt csak a zene, és a játék hangjának erősségét lehet állítani, más egyebet nem.

Egyedül variálni a Graphic fülnél lehet, ahol próbáltam is cserélgetni minden lehetőséget, de ez - nyilvánvalóan - a hangproblémára nem volt kihatással.

2014. nov. 11. 15:40
 4/7 A kérdező kommentje:
A számítógép hangkártyáját miként tudom sztereora beállítani?
2014. nov. 11. 15:42
 5/7 anonim ***** válasza:
Általában a tálca jobb oldalán (értesítési terület) szokott lenni egy ikonja. Hangszóró vagy hasonló ikont keress. Szerintem azon belül.
2014. nov. 11. 15:47
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem találtam olyan fület, ahol lehetne sztereót beállítani, csak a különböző hangmagasságokat. És a vezérlőpultban sem, ott is kerestem.
2014. nov. 11. 16:07
 7/7 anonim ***** válasza:
A hangkártyád drivere fel van telepítve? (Az alaplap része, ha nincs külön, és ebben az esetben az alaplap gyártójának honlapjáról tölheted le.)
2014. nov. 11. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!