Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Megéri Windows 7-ről váltani,...

Megéri Windows 7-ről váltani, ha főleg játékra használom a gépemet?

Figyelt kérdés

Eddig csak Windows 7-et használtam mióta összeraktam a gépemet,érdemes váltani Windows 8-ra vagy 8.1-re,lesz valami érdemleges változás?

A napokban beújítottam egy SSD(60GB)-t is,arra menne fel az oprendszer,a Windows 7 még szűkösen de fel fér rá úgy,hogy marad 15-20% szabad hely.

Tehát akkor megéri váltani? Ha igen akkor melyikre és miért?

A configom:

Processzor: AMD FX-6300 3.9GHz

Memória: Kingmax 2x4GB DDR3

Videókártya: Gigabyte GTX 660 2GB DDR5 192 bit

Alaplap: ASUS M5A97 EVO R2.0

Merevlemez: Toshiba 500GB+Kingston SV300S37A SSD

Tápegység: Asus 65GA 650W

2014. nov. 6. 21:36
 1/9 anonim ***** válasza:
Egyelőre hagyd a Win7-et, vagy ha nem zavar a csempés felület, akkor tedd fel a 8.1-et, de nemsokára jön a Windows 10, ha az jól sikerül, akkor arra érdemes lesz váltani, bár az szerintem csak jövőre jelenik meg.
2014. nov. 6. 21:38
 2/9 CspCsj ***** válasza:

Inkább várd meg a Windows 10-et. Jövőre jön ki és az eddigi kiadások alapján legalább egy év mire használható lesz. Akkor talán érdemes lesz meggondolni.

Egyébként mi foglal nálad a 60GB-ból 45GB-ot? Csak nem játékokat telepítettél a C-re? Ha nem használod a hibernálást, inkább kapcsold ki. Parancsor, rendszergazdaként indítva: "powercfg -h off" és lesz plusz ~8GB hely.

2014. nov. 6. 21:43
 3/9 A kérdező kommentje:

Értem köszönöm,amúgy nem raktam semmi mást a C-re a rendszeren kívül...(talán pár programot ami néhány mb,de nem számottevő)

A hibernálás az pontosan mit is takar? gondolom akkor nem szoktam használni,ha nem is vagyok vele tisztában :)

2014. nov. 6. 21:50
 4/9 Gábor_79 ***** válasza:
A rendszerméret csökkentésére még ki szoktam kapcsolni a rendszerhelyreállítást, mert külön programot használok rá, aztán a lomtárat átirányítom másik lemezekre. A lapozófájl a minimálisra csökkentem. + az említett hibernálás. Másik lemezen vannak a felhasználói mappák és a ProgramData mappa, így végül 19 GB marad a 64 bites rendszer.
2014. nov. 6. 22:02
 5/9 anonim ***** válasza:
50%

Nem éri meg váltani a Win8.1 -re.

Az előzetesen kiadott Win10 alapján szerintem meg lehet várni a Win13 -at,

hát ha az már szerencsés szám lesz, és amit Win8 -ban elrontottak kijavítják.

(A Win8-10 a mobil procik támogatásával, UEFI, és csempékben hozott újdonságokat, ebből az elsőnek semmi haszna asztali gépen, a másodiknak van némi, de nem olyan sok, játékoknál ahogy tapasztaltam inkább gondos tud lenni, a csempék meg a gyerekes GUI meg önmagában szörnyű, mondjuk Win10 -re opcionális lesz a csempék, és vissza jön a startmenü)

2014. nov. 6. 22:12
 6/9 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm a sok segítséget,most már lényegesen több hely van a rendszer partíción,na meg maradok még egy darabig a win7-nél,megvárom az új windows-t.
2014. nov. 6. 22:29
 7/9 CspCsj ***** válasza:

A Hibernálás a Kikapcsoláshoz hasonlít, csak a leállás előtt a memória tartalmát HDD-re/SSD-re menti (ezért a memória mennyiségének megfelelő helyet a rendszer állandóan foglalja, ezt felszabadítani a Hibernálás kikapcsolásával lehet)

Bekapcsoláskor, rendszerindulásnál a memóriába visszaolvassa a lementett tartalmat és onnét folytatod, ahol abbahagytad. Valamivel talán gyorsabb, mint egy sima bekapcsolás (SSD esetén), de amíg egy sima bekapcsolásnál az Asztal megjelenése után, egy kis ideig még lassabban reagál a rendszer, amíg a késleltetett háttérszolgáltatások indulnak, Hibernálásnál erre nincsen szükség.

Ezenkívül a Készenléti mód, ami gyakori. Ez nem jár teljes áramtalanítással, a memória (a benne lévő adatokkal) és az alaplap áram alatt marad, de a többi periféria vagy kikapcsol, vagy alacsony fogyasztási állapotba kapcsol. (processzor, hálókártya, hangkártya, videokártya stb.) Működés szempontjából mintha be lenne kapcsolva, de minimális a fogyasztás.

2014. nov. 7. 11:03
 8/9 CspCsj ***** válasza:

Szerk.:

A vége félreérthető lett. "Működés szempontjából mintha be lenne kapcsolva." Ezzel nem azt akartam írni, hogy a háttérben tovább futnak a programok, hanem pl. áramszünet esetén ugyanúgy elveszik minden, mintha éppen dolgoznál a géppel.

2014. nov. 7. 11:08
 9/9 A kérdező kommentje:
Értem,köszönöm a részletes infót :)
2014. nov. 7. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!