Excel használat? Van itt excel szakértő?
Szeretnék valamit beállítani,de nem tudom lehetséhes e.Vagy tud e ilyet az excel,ha igen,akkor hogyan kell beállítani?
Tegyük fel van 1000 függőleges sor,abban különböző számok.Azt szeretném beállítani,hogy az excel jelezze nekem,amelyik sorban az érték meghalladja az 50-et.
Szóval kb így néz ki,1 sorban illusztrálva.
Ez egy sor,egy sorban összesen 8 db 2 jegyű szám van.Az egymás alatt levő számokat kell összeadni így kell érteni az 50-et,tehát ha én összeadom a 23+21-et,22+23 stb,ez így nyilván nem 50,de vannak olyan sorok ahol annyi lehet,vagy ez a 2 szám összeadva az 50 meghaladja.Na már most nekem olyan beállítás kellene,ami ezt nekem kiszámolja és jelzi hogy melyik sorban haladja meg ez az érték az 50-et.
pl:
23 22 17 13
21 23 15 13
Tehát ez egy sor,minden sorban nyilván különböző számok vannak,ez csak pl,de kb ilyen számok szerepelnek minden sorban.Remélem érthető volt.Köszi
Szia.
Ha késziteszt egy képet az excel táblád azon részéről, (PrintScr) amiről szó van, és feltöltöd valahová és belinkeled szerintem, jobban megértjük mit is szeretnél és neked is egyszerübb a magyarázat.
Ha egy cellában számként van két szám (vesszővel elválasztva, tehát tizedesjegyek is vannak a számban) akkor a következő képletet alkalmazva kapod meg a két szám összegét : =INT(B2)+int ((B2-INT(B2))*100)), most a fenti képletet ha kombinálod a HA feltétellel akkor megkapod a >50-eket : =HA(INT(B2)+INT((B2-INT(B2))*100)>50;">50";"")
Sok sikert.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!