Hogyan készíthetnék olyan képet, amin a testvéremé és az én arcom egybemosódik? Képet linkelek
Az érdekel,hogy ezt egy "egyszerű" fényképezőgéppel készült képpel is meg lehet oldani? És photoshopon kívül valami mással? valami egyszerűbb,pl a gimpet sokat használtam régebben..
ennél jobb példát nem találtam:
köszi előre is.
A Gimp tökéletes rá, de ha egyszerűbbet akarsz, legyen mondjuk Phoxo.
A két képet két rétegre hozd be, utána a felsőnek vágd ki a felét (ehhez a rétegnek átlátszónak kell lennie, Gimpben: Réteg > Átlátszóság > Alfa csatorna hozzáadása), a vágást pedig puha szélű radírral tedd átmenetessé.
Biztosan menni fog... :)
Nem hiszem, hogy a technikának külön neve volna, egyszerűen montázs. Egy kissé bezavarhat, hogy Magyarországon sokszor a másutt kollázsnak nevezett tablókat titulálják montázsnak (például az egyébként szépen magyarított Photoscape programban is). Ez egy érthetetlen gyakorlat, és szerintem nem is kell elfogadni -- a montázs tehát nem az, hanem ez, amikor a képeket nem egymás mellé teszik, hanem egybeszerkesztik. Sajnos, ez kevés ahhoz, hogy célzottan keress ilyen képeket. Én a következőket találtam, amelyek többé-kevésbé hasonlók:
Hogy ellenőrizzem magam, sebtiben én is készítettem egy effélét, ebből a képből:
Itt az én kísérletem:
Ha tanulmányoznád a réteges .XCF-változatot, innen töltheted le:
A kellően finom munkához jól húzd le a radír átlátszatlanságát, és inkább többször menj át a törlendő felületen. Azt is megfigyelheted, hogy nem egyenes felezővonallal osztottam a képet, hanem szükség szerint itt-ott csaltam.
Az illesztéshez át kellett méretezni a maca fejét. Ilyesmire neked is szükséged lehet, és mivel teljes fedettséggel bonyodalmas a pontos munka, hasznodra válhat ez a régi válaszom:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__6..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!