Létezik-e tömörítetlen videó formátum?
A wav az nem videó hanem audio formátum és tényleg tömörítetlen.A tömöritetlen video egyik legelterjedtebb formája az avi. Egy kis olvasmány mielőtt vita lenne:
És az miért kéne egy videóformátummal kapcsolatban egy hangformátumot emlegetni? Azt csak te hoztad föl példának.
-- Létezik-e emlősállat, amelyiknek négy lába van, mint pl. a békának?
-- [link]
-- Hát figyu, én ezen egy szót nem találtam a békáról...
Nem, mintha sejteném, mi az a wav un pcm, hacsak nem wav uncmp-nak indult, mondjuk a Waveform Audio File Format „uncompressed” jelzőjének furcsa rövidítéseként, amely a kezed alatt még tovább furcsult.
tabaki nevű felhasználó válasza:
És az miért kéne egy videóformátummal kapcsolatban egy hangformátumot emlegetni? Azt csak te hoztad föl példának.
-még mielőtt lejáratnád magadat nyugodj csak le.
-- Létezik-e emlősállat, amelyiknek négy lába van, mint pl. a békának?
- kutya is emlős és a majom is, ahogyan mind a két esetben multimédiás állományról beszélünk.
-- [link]
- no comment, fy nem erről volt szó, hogy az állatok biológiájáról dumáljunk...
-- Hát figyu, én ezen egy szót nem találtam a békáról...
-azért értelmes ember vagy, "ismered ezt a jelölést"
Nem, mintha sejteném, mi az a wav un pcm, hacsak nem wav uncmp-nak indult, mondjuk a Waveform Audio File Format „uncompressed” jelzőjének furcsa rövidítéseként, amely a kezed alatt még tovább furcsult.
-nagyon messze kotorászol pubikám, a wav egy pcm (pulse code modulation, még mielőtt ezt is kitalálnád) első 44 bitje az arról szól, hogy: "én egy 44k1-es microsoft wav fájl vagyok, 2 csatornám van" Lényegében egy ilyen kódolást tartalmaz.
--
De még mielőtt kiokosítanál olyat is csináltam már, hogy fogtam egy eepromot, (27c1024-et) fogta kiszedtem a wav-ból az első 44 bit-et, ráküldtem eeprom égetővel az állományt az eepromra, építettem cél hardware-t az eepromhoz és ezt használom csengőnek pld...
Attól függetlenül, hogy én mennyire égtem be a tájékozatlanságom miatt, meg hogy te mennyire vagy király a hardver bütykölésében, még mindig nem érthető, hogy miért kérted számon a wavot, ugyanis a maszatolási kísérleted ellenére („ahogyan mind a két esetben multimédiás állományról beszélünk”) a kérdésben egyértelműen videóformátumot kerestél.
A tanmesémet nem muszáj megérteni, érvényes az attól még. Azt viszont továbbra sem tudom, mi az az „un”, ezt még kifejthetnéd.
un "wav"-ot nem talállom, arra céloztam, hogy konkrétan kiterjesztés, kodekket stb nem találtam.
Amúgy az avi se egy tömörítetlen fájl formátum
Lehet, hogy van, aki érti az első mondatodat.
Az avi meg konténerformátum, amely tartalmazhat tömörítetlen, meg különféle kodekekkel tömörített adatokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!