Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ubuntun szeretném beállítani...

Ubuntun szeretném beállítani a rendszert kikapcsolásra, lehetséges ez?

Figyelt kérdés
Tehát mondjuk néznék egy filmet, és szeretnék rajta elaludni, ezért beállítanék 60 percet kikapcsolásig. A win-en lehet ilyet, és úgy látom, sok mindenben jobb a Linux, de ezt a funkciót nem találom a beállításoknál.
2014. okt. 27. 00:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
2014. okt. 27. 00:09
 2/11 anonim ***** válasza:
Ubiban is van energia gazdálkodás, pontosan hol, nem tudom de a rendszer eszközök környékén keresd
2014. okt. 27. 00:13
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítségeket, én továbbra sem találok a rendszerbeállításoknál lehetőséget, az energiagazdálkodásra vonatkozó gomb alatt alig van valami, és ami van, nem erre van.

Első válaszoló: A "terminál" nem tudom hol van, tehát rákattintottam a linkedre és elolvastam, csak nem tudom használni az ott olvasott infókat. Nem tudom, hova tudnám beírni a shutdown parancsot. A további linkekre kattintva sem lettem okosabb, angolul sajnos nem tudok.

2014. okt. 27. 00:41
 4/11 A kérdező kommentje:
Megtaláltam, kicsit gugliztam, és Alt+F2-re bejött a terminál. Beírtam 20 percet, de nem hiszem, hogy működni fog...
2014. okt. 27. 00:57
 5/11 anonim ***** válasza:

Miért nem hiszed?

A terminál a linux fő ereje.

2014. okt. 27. 01:40
 6/11 anonim ***** válasza:

#1 vagyok

> Beírtam 20 percet, de nem hiszem, hogy működni fog...

Mesélj! :)

2014. okt. 27. 10:53
 7/11 A kérdező kommentje:

Hát...rossz helyre írtam be :))

Csak az Alt+F2 nyomtam meg, és odaírtam a parancssorba, de hiába nyomtam entert, nyilván nem tudta szegény, mit kezdjen vele.

Azután láttam, hogy ezután még egy másik paranccsal egy újabb ablakot kell megnyitni, ahová viszont egy olyan kódot írtam, amivel részben sikert értem el: 10 perces beállítással sikeresen újraindítottam a gépet :)

Egyelőre még nem próbálkoztam a jó ablakban a jó paranccsal, de holnap tesztelem rendesen.

2014. okt. 28. 00:08
 8/11 A kérdező kommentje:

Ja, és igen, a terminált megérné jobban megismerni, eddig ezt a gombot meg sem nyomtam (Dash kezdőoldal).

Sajnos sok szempontból mégis jobb lesz visszatérnem a win-hez, hétvégén szeretnék újratelepíteni.

Ehhez kapcsolódik egy újabb problémám: egyszerre van a gépen win és linux, de a win bekrepált, nem tud elindulni sem, szerencsére a linux életmentő volt most pár hónapig. Teljesen szeretném lepucolni a merevlemezt és csak egyetlen op. rendszert felrakni, de nem vagyok biztos abban, hogy a linux engedi-e, hogy hozzányúljak? Nincs meg a telepítőlemeze. Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata vagy javaslata?

2014. okt. 28. 00:13
 9/11 anonim ***** válasza:
A formatnak senki nem áll ellen. :) Persze előtte ments.
2014. okt. 28. 00:18
 10/11 A kérdező kommentje:

Ideírom a megoldást, hátha másnak is segít majd egyszer:

sima Alt+F2 nyomás > gnome-terminal > beírni: sudo shutdown -h 30 (a 30 a perc helye, ennyi perc múlva kapcsol ki, lehet bármennyi)

Ezután nekem még kért jelszót, de ez rendszerbeállítás kérdése. Ha kér és beírod, utána enter.

Én nem zártam be ezt az ablakot utána, elfért, néztem tovább a filmet nagyképernyőn. Ment több lap is a böngészőn, mégsem kérdezett semmit, csak kikapcsolt, amikor kellett.

2014. okt. 31. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!