Excel tud függvényt generálni?
Figyelt kérdés
Meg lehet csinálni Excelben, hogy egy bevitt X/Y adatsor alapján az Excel legenerálja az adatsorhoz tartozó függvényt?
Tehát pl az A oszlopba beírok három adatsort: 1, 2, 3. Majd a B oszlopba emellé 2, 4, 6 - és az Excel ez alapján megállapítja az Jelen esetben: B=A*2..
2014. okt. 21. 19:44
1/5 anonim válasza:
Konkrétan megállapítani nem fogja. Tehát te valahova nem fogod tudni kiíratni, hogy B=A*2
De ha beírod A1-be, hogy 2, B1-be, hogy 4, és alul a fekete kockát elhúzod jobbra, akkor fogja tudni, hogy miről van szó.
2/5 anonim válasza:
Ja bocsi: kijelölöd mindkettőt (A1:B1), és úgy húzod a fekete kockát.
3/5 A kérdező kommentje:
Na igen, de nekem van két számsorom, és egy függvényt kellene rá számítanom, ráadásul ahogy nézem az X/Y adatok között nem lineáris az összefüggés, tehát ha XY diagrammon ábrázolom, akkor nem egyenes vonalat kapok. Jó lett volna, ha az Excel ki tudja számítani az adatsorhoz tartozó függvényt..
2014. okt. 21. 20:05
4/5 Tengor válasza:
Függvény interpolációnak hívják, amit szeretnél. Van rá pár módszer. El tudom képzelni, hogy valaki mazoizmusból megírja Excelben, de nem ez a legjobb eszköz rá.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi, ezennel le is mondtam az Excel nyújtotta "örömökről". Közben viszont találtam egy nagyon tuti online függvény számító oldalt:
Nagyon tuti, pont ez kellett nekem.
2014. okt. 21. 22:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!