Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mit jelent az hogy OEM? Meg...

Wolfa kérdése:

Mit jelent az hogy OEM? Meg hogy OC? OEM-et láttam windowsnál, tápegységnél is, OC-t VGA-nál, csak nem tudom mit jelentenek :/.

Figyelt kérdés

2014. okt. 17. 15:47
 1/6 SoulEater7797 ***** válasza:

OEM, csak magát a terméket kapod, míg dobozosnál például kábeleket is hozzá.

OC: OverClock, gyárilag húzott terméket jelölnek vele.

2014. okt. 17. 15:49
 2/6 A kérdező kommentje:

Ohh...Köszi :)!

Magamtól biztos nem jöttem volna rá :).

Akkor az OEM az rossz és az OC az a jó hogyha van,igaz?

2014. okt. 17. 16:35
 3/6 SoulEater7797 ***** válasza:

Nem rossz az OEM sem, csak tudni kell, hol kell használni.

Mondjuk mezei felhasználónál felesleges :)

2014. okt. 17. 18:14
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi!:)
2014. okt. 17. 22:02
 5/6 anonim válasza:

OEM= Original Equipment Manufacturer = Eredeti alkatrész gyártó

magyarul, ha egy termékre az van írva, hogy OEM, az azt jelenti, hogy ugyanaz a minőség mint amit a gyártól veszel (mivel a gyár maga is tőlük rendeli, vagy a gyár forgalmazza a saját termékeit nagyban is viszont eladóknak, gyári csomagolás és ahogy más mondta, csatlakozó kábelek nélkül).

Tehát ha videókártyáról van szó, vagy winchesterről, vagy másról, eredeti minőségben veszed ugyanazt amit a gyári csomagolásban drágábban kaphatsz meg egy áruházban például.

Én nem tudom, hogy az OC mit jelent, de ha Overclocking-ot jelent, az a felhasználónak azt jelenti, hogy a gyárilag javasolt maximum frekvenciánál gyorsabbra van állítva a processzor aminek az előnye a gyorsabb művelet, hátránya a rövidebb élettartam. Ilyen dolgokat azok vesznek akiknek a sebesség számít, de az élettartam nem. Nem is beszélve arról, hogy csak informatikában jártasaknak ajánlott ilyen processzorokat használni.

2014. dec. 10. 16:29
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm,de már 2hónapja megkaptam a választ! :)
2014. dec. 10. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!