Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linux használata telepítés...

Linux használata telepítés nélkül?

Figyelt kérdés

Ubuntu op.rendszert szeretnék használni windows mellett. Pendriveon van virtualboxra telepítve. A bootolási sorrendet beállítottam a gépen, hogy pendriveról induljon, ha van bedugva.. Ez így működik is, viszont mikor elindul az ubuntu, try-ra nyomok install helyett (nem vagyok egy info zseni, ezt így javasolták nekem:) ), így viszont minden módosítás, telepített programok elvesznek, ha kikapcsolom.. van rá mód, hogy ne vesszenek el, vagy egyszerűbb, ha feltelepítem windows mellé?

Előre is köszönöm,

2014. okt. 16. 23:26
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Jobb ha feltepíted. A kipróbálás (try) inkább csak arra való, hogy megnézd milyen az operációs rendszer, jól működik-e, tetszik-e stb. Én is windows mellé telepítve használom (dual-boot) gond nélkül.
2014. okt. 16. 23:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a választ :)
2014. okt. 16. 23:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Wubi, vagy virtual box, vagy VMware legyen a gépen.

Aztán pendrivera telepítve egy Linux.

Ha kell virtuális os betölt és használhatod.

Vaaagy

Pendrivera telepíteni és arról bootolni.

Vaaagy

Dual boot.

2014. okt. 17. 06:53
 4/5 Tengor ***** válasza:
Amíg próbálod, addig elegendő egy virtuális gép. Kicsit lassabb lesz, de ez úgy is csak próba. Aztán ha megtetszett, akkor mehet a dual bootols telepítés, a partíciók megfelelő beállításával.
2014. okt. 17. 07:32
 5/5 anonim ***** válasza:

A Wubit el kell felejteni, már hivatalosan sem támogatott. Több problémát okoz, mint amit megold. Ha Windows mellett szeretné az ember használni, akkor ott a dual boot. Az azért is jobb, mert ha meghal a Windows, akkor nem hal vele az Ubuntu (míg Wubi esetén igen), így marad legalább egy tartalék rendszered.

2014. okt. 17. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!