Linux használata telepítés nélkül?
Ubuntu op.rendszert szeretnék használni windows mellett. Pendriveon van virtualboxra telepítve. A bootolási sorrendet beállítottam a gépen, hogy pendriveról induljon, ha van bedugva.. Ez így működik is, viszont mikor elindul az ubuntu, try-ra nyomok install helyett (nem vagyok egy info zseni, ezt így javasolták nekem:) ), így viszont minden módosítás, telepített programok elvesznek, ha kikapcsolom.. van rá mód, hogy ne vesszenek el, vagy egyszerűbb, ha feltelepítem windows mellé?
Előre is köszönöm,
Wubi, vagy virtual box, vagy VMware legyen a gépen.
Aztán pendrivera telepítve egy Linux.
Ha kell virtuális os betölt és használhatod.
Vaaagy
Pendrivera telepíteni és arról bootolni.
Vaaagy
Dual boot.
A Wubit el kell felejteni, már hivatalosan sem támogatott. Több problémát okoz, mint amit megold. Ha Windows mellett szeretné az ember használni, akkor ott a dual boot. Az azért is jobb, mert ha meghal a Windows, akkor nem hal vele az Ubuntu (míg Wubi esetén igen), így marad legalább egy tartalék rendszered.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!