Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Boot-up Linux mire való?

Boot-up Linux mire való?

Figyelt kérdés
Szoktam látni hirdetésekben, hogy laptop mellé szoktad adni Linuxot. Ezek használhatóak, mint operációs rendszer?

2014. okt. 14. 22:39
 1/5 anonim ***** válasza:
50%

Csak kernelt és shellt tartalmaz. Magyarul egy lebutitott linuxot. Nem mennel semmire vele.

Vagy Debuant vagy Ububtut tennék fel,ha linuxot akarsz.

2014. okt. 14. 23:37
 2/5 anonim ***** válasza:

Továbbá azert tesznek rá linuxot mert ingyenes oprendszer és, nem kerul dragabba a laptop. Ha Win lenne rajta akkor annak a licenszét is kifizettetik veled.

És persze szabály van arra, hogy operácos rendszerrel kell rendelkeznie a terméknek, azaz ez esetben a laptopnak.

2014. okt. 14. 23:40
 3/5 tabaki ***** válasza:
100%
Nem tudom pontosan, miről van szó, de a linuxszal a gyártók általában az operációsrendszer-telepítési kötelezettségüket akarják letudni. Emiatt gyakran elvileg használható, de kényelmetlen változatokat telepítenek, mint pl. a közutálatnak örvendő Linpus, amelynek sokszor a grafikus felülete sem kerül a szemed elé. Ezzel általában sikeresen el is riasztják a felhasználókat a linuxtól, egyenesen a Microsoft ölelő karjaiba. Jobban jársz, ha azonnal normálisabb linuxot (Manjaro, Mageira, Linux Mint, Ubuntu, Opensuse, Debian) telepítesz fel, mielőtt sikerülne beléd sulykolni a kezelhetetlen linux kontra felhasználóbarát Windows sztereotípiát, ami vélhetőleg az egész eljárás célja. Az említett rendszerek mind ingyenesen letölthetők a saját honlapjukról, és szoftverekkel is jól el vannak látva.
2014. okt. 14. 23:50
 4/5 Roland19899 válasza:
Megoldás úgytűnik megszületett, Win 8 64bit Uefi-ben telepítve majd mikor mindewn gyári driver fel van rakva akkor az Acer.hu-ról fel kell rakni a TouchPad ELANTECH Touchpad Driver 13.6.1.1 16.8 MB 2014/10/27 Drivert! Nekem így lett jó! Remélem valakinek ezzel még tudok segíteni!!!!
2015. márc. 14. 21:55
 5/5 Roland19899 válasza:
Bocsi rossz helyre írtam!
2015. márc. 14. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!