Photoshoppal hogy lehet egy kép egyszínű hátterét eltűntetni?
Nyugodtan marajd Photoshop-nál nem kell egyből mást használni csak keress rá YouTube- on én is mindig ezt csinálom és lehetőleg angolul. Pl erre én igy kerestem rá: "how to remove background in photoshop" ;)
Én is használok Photoshopot, de amikor átlátszó hátterű képre van szükségem, nem nyűglődök vele. Meg lehet ugyan csinálni, de nem szeretem a bonyolult dolgokat.
Van egy nem túl nagy tudású program, a Microsoft Photo Editor. A régebbi Office csomagok része volt, de le is lehet tölteni. Egyszerűen megnyitom vele a képet, majd pipettával mintát veszek az átlátszóvá tenni kívánt színből, egy csúszkán beállítom, mennyire legyen intenzív (mennyire legyen pontos a színfelismerése), aztán egy kattintás és kész is. Természetesen a megfelelő formátumba kell elmenteni (például png), mert nem minden formátum tudja az alfa csatornát.
Egy hibája van: ha túl nagy a kép, nem lehet vele megnyítni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!