Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Photoshoppal hogy lehet egy...

Photoshoppal hogy lehet egy kép egyszínű hátterét eltűntetni?

Figyelt kérdés
[link] egy ilyesmi képnek akarom eltűntetni a fehér hátterét, hogy mögé tudjak rakni mégegy képet... Nem hiszem, hogy nagy bonyodalom, de mégsem jövök rá hogyan kéne :/

2014. okt. 13. 21:09
 1/6 papagenou ***** válasza:

töltsd le így.

[link]

2014. okt. 13. 21:10
 2/6 papagenou ***** válasza:
ja s ha nem boldogulsz a photoshoppal, javaslom, hogy előbb próbálgasd a paint.net programot. ingyenes, kis gépigényű és könnyen érthető.
2014. okt. 13. 21:12
 3/6 anonim ***** válasza:

Nyugodtan marajd Photoshop-nál nem kell egyből mást használni csak keress rá YouTube- on én is mindig ezt csinálom és lehetőleg angolul. Pl erre én igy kerestem rá: "how to remove background in photoshop" ;)

https://www.youtube.com/watch?v=fD2yqLnDop8

2014. okt. 13. 21:28
 4/6 tabaki ***** válasza:
Gimpben meg tudod adni, hogy melyik színből csináljon átlátszót (Színek > Színből alfa...). Kizárt, hogy a Photoshop ne tudná. Ha megtalálod, ennél egyszerűbb biztosan nincs.
2014. okt. 13. 23:31
 5/6 tabaki ***** válasza:

Hát nem, úgy tűnik, a PS azt nem tudja, pontosabban ott más módszerek használatosak. Esetleg nézd meg ezeket:

[link]

[link]

Ha nem csak példát mutatsz, hanem a tényleges képet, meg is csinálhattam volna neked.

Gimp: [link]

Inkscape-pel besegítve: [link]

2014. okt. 14. 10:56
 6/6 Lajos54 ***** válasza:

Én is használok Photoshopot, de amikor átlátszó hátterű képre van szükségem, nem nyűglődök vele. Meg lehet ugyan csinálni, de nem szeretem a bonyolult dolgokat.

Van egy nem túl nagy tudású program, a Microsoft Photo Editor. A régebbi Office csomagok része volt, de le is lehet tölteni. Egyszerűen megnyitom vele a képet, majd pipettával mintát veszek az átlátszóvá tenni kívánt színből, egy csúszkán beállítom, mennyire legyen intenzív (mennyire legyen pontos a színfelismerése), aztán egy kattintás és kész is. Természetesen a megfelelő formátumba kell elmenteni (például png), mert nem minden formátum tudja az alfa csatornát.

Egy hibája van: ha túl nagy a kép, nem lehet vele megnyítni...

2014. okt. 14. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!