Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mivel tudom kiküszöbölni,...

Mivel tudom kiküszöbölni, hogy 100%-os legyen a processzorhasználat?

Figyelt kérdés

Formázott lemezre frissen telepített rendszer.

Proc. 3,06G/533M Mem. 1G/800 és 40 G-ra van telepítve, vagyis rengeteg szabad helye van még.

Alapjáraton jó, de néha megbolondul, és teljesen lelassul annyira, hogy például 7KB/s-al másol.

Most W7 van fenn, de XP-n is hasonló volt a helyzet.

Van fenn spyware terminátor, és Avira, de mikor avast, vagy Nod32 volt, akkor is ez volt a helyzet. Comodo tűzfallal.

Szóval, ha féreg, akkor nem tudom, mivel szedhetem le, ha nem, akkor sem tudom, mit tehetnék.

2010. jan. 22. 15:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Amikor belassul, ctrl+alt+del, és feladatkezelőben nézd meg, hogy melyik folyamat zabálja föl a procit. Ha ez megvan, lehet tudunk továbbsegíteni.
2010. jan. 22. 16:02
 2/8 A kérdező kommentje:

Az a "vicces", hogy proc. használat szerint emelkedő sorrendben az 1. van, hogy pl. 80%, de utána még van vagy 4, ami nem haladja meg a 3%, a többihez meg 0-át ír.

De összességben 100%-ot ír ki, pedig minden folyamat megjelenítésén van.

De olyan is van, hogy az 1. folyamat pl. 24%, és mint az előbb, vagyis ha összeadnám azokat, amiket kiír, max 30% lenne, mégis 100%-ot ír ki, és le van lassulva.

És nincs konkrét program, ami épp nem tetszik neki...

Vagyis, ha elkezd csinálni valami olyat, ami valamiért nem nagyon tetszik neki, ez lehet 1 apró kis telepítőprogram, vagy nero is, de lehet a spyware terminátor, vagy 1 játék, vagy firefox, de tényleg változó.

Onnantól kezdve, hogy valamelyik lelassítja, vége...

Ha újraindítom vagy kétszer, egy idő után helyreáll, de nagyon sokat "zörög/kínlódik valamivel".

Most épp 13% proci használat, és 59% memória.

De mikor betölt a windows, felmegy százra, és ha elindítok 1 játékot, 100-on is marad, és kínlódik valamit...

2010. jan. 22. 17:00
 3/8 anonim ***** válasza:
Tálca üres részére jobb egérgombbal kattintsál, Feladatkezelő, Folyamatok, itt meg tudod nézni, miért megy fel 100%-ra a CPU használat. Nekem a másik gépemen a jól megbújt trójai okozta, amikor újratettem, akkor a Kaspersky megtalálta az Office-ban a dögöt. Egyetlen vírusirtó sem bírta leszedni, csak így sikerült.
2010. jan. 22. 19:02
 4/8 A kérdező kommentje:

De amiket leírtam azok a folyamatjelzőben voltak..

És úgy állítottam be, hogy minden folyamatot mutasson, és úgy tettem, CPU kihasználtság szerint növekvő sorrendbe.

2010. jan. 22. 19:58
 5/8 A kérdező kommentje:

De most pl. vizsgálom spyware terminátorral, és 95% maga a vizsgálat.

Már valami változott, és 63-95 közt ugrál. A többi szintén ugrál, a firefox 1-12 közt ugrál, és a többi elenyésző.

2010. jan. 22. 20:29
 6/8 anonim ***** válasza:

Istenem... :D

"sorrendben az 1. van, hogy pl. 80%"

Na. AZ a program micsoda?

2010. jan. 22. 22:49
 7/8 A kérdező kommentje:

Az a olyan program, amit én indítok el. Változó. De amikor a spyware terminatort futtattam, a spywareterminator volt az 1., ami kilencven nemtudommennyi % volt.

Egyébként friss verzióval, és teljes vizsgálat után sem talált semmit. Az avira talált 6 trójait, de karanténoztam, és a helyzet változatlan.

2010. jan. 22. 23:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Futtass le valami bivalyerős virusirtót (pl. ezt, ha nincs semmilyen ESET-NOD a gépeden: [link]

Valami még mindig lapul ott, valszeg van még trójaid. Svchost mennyi?

2010. jan. 23. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!