Intel HD Graphics 4000-et hogyan lehet tiltani?
Egy laptopról van szó amibe van egy NVIDIA Geforce 710M 2GB kártya. A legfrissebb driver van fent és a globális változónál meg minden vacaknál a 710M van megadva.
Biosba nem találom hogyan lehetne az inteleset tiltani. Info security boot exit menu van. Az eszközkezelőben pedig ha tiltom nincs kép. Miért probléma hiszen úgy is átvált ha kell??? Van egy program ami teszteli telepítés közben a gépet és annak megfelelően telepíti a beállításokat. Mivel telepítés közben csak az intel ,,hasít" ezért a program nagyon vacak a végén... Ki kell valahogy kapcsolni az intelt de hogyan? Valaki tudja a választ?
Segítségeteket Köszönöm!
Nem lehet kikapcsolni, és azért nincs kép, ha letiltod, mert azon keresztül megy a monitorhoz (kijelzőhöz) a jel MINDIG.
Annál a programnál nem tudod utólag módosítani a beállításokat?
Egyébként ha nem váltana át, az Nvidia vezérlőpultban be tudod állítani, hogy X programnál mindenképp ezt vagy azt használja. A telepítő exe-jére is meg tudod ezt tenni!
Sajnos próbáltam a telepítő exe-re beállítani de nem használt. Utólag a program arra van állítva de semmi. Gyengének minősítette a gépet telepítés közben. Utólag próbáltam állítgatni de nem sikerült. Szaggat folyamatosan. Egy másik gép ami ennél gyengébb simán vitte gond nélkül telepítésnél meg a legjobb minősítést kapta...
Valami ötlet erre a gondra?
Biztos, hogy gyengébb az a másik gép? Milyen hardverek vannak benne?
Mert ez a 710M nem sokkal erősebb az Intel HD 4000-nél...
(Nem csak a 2 GB memóriája számít!)
A másig gépen i3-as proci van. Abban nem tudom milyen a videokártya.
Megint egy másik amin futott. Ott egy Nvidia volt 1Gb memoriával intel celeron quad core 1,5 körüli processzorral.
Ok valami programmal le lehet tesztelni egy gépen belül a két videokártya különbségét.
Egyébként olvastam én is hogy sokban nem tér el az intel meg ez a 710M. Elég jól lehúzták a 710M-et. Viszont a tapasztalat azt mutatja hogy ennek a programnak a dedikált videokártya számít, csak rá kell vennem hogy telepítés közbe ne az intelt használja.
Működhet ha arra az időre egy külső kijelzőre kötöm (azért kérdés mert nincs) és utána a program exe-éjére állítom a 710M-et... Hirtelen ez jutott eszembe....
Még egyszer leírom: nem csak a GB számít egy videokártyánál!
Egyébként az, hogy külső monitort használsz vagy a laptop kijelzőjét, nem befolyásolja, melyiket használja a két VGA közül.
Telepítés után sem tudod "ráerőltetni", hogy a 710M-et használja a programod?
Igen köszi hogy kiemelted még egyszer. Értem hogy nem csak a gb számít viszont az tuti hogy ennek a programnak kell a dedikált vga memoria.
Utólag rá van állítva a programra de sz@r. Azért gondoltam külső kijelzőre mert az nvidia vezérlőjében lehet állítani melyiket használja ha külső kijelző van csatlakoztatva. (elvben mert sajnos még nem sikerült intézni külső kijelzőt :) )
A legjobb lenne tiltani valahol az intelt teljesen úgy hogy a monitor utána az nvidiáról menjen.
Azért köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!