Manapság, hol használják a . rtf kiterjesztésű fájlokat?
Figyelt kérdés
Erre lennék kíváncsi, mert a word .doc és .docx fájljainál megértem, hogy népszerüek, de a Rich Text Format-ról, szinte nem is hallottam. Emiatt érdekel, hogy hol használják és mire.#kiterjesztés #rtf fájl
2014. szept. 27. 15:41
1/4 anonim válasza:
Szerintem sehol. Én soha nem futottam még össze vele munkám során.
2/4 P.O.C. válasza:
Szinte sehol. Nagyon elavult formátum.
Amúgy a Windowsba alapból beépített Wordpad szövegszerkesztő program is ilyet hoz létre. Aki nem ad ki pénz Microsoft Office -ra és nem is telepít ingyenes Office alternatívákat a gépére, de szeretne mégis valamennyire is formázott szöveget készíteni. Az esetleg még elkínlódgathat vele.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Akkor nem nagyon érdemes ezt használni.
2014. szept. 27. 21:32
4/4 tabaki válasza:
Ma már gyakorlatilag minden használható szövegszerkesztő kezeli a doc/docx fájlokat is, az rtf valamivel kisebb mérete sem jelent sokat, kivált, ha a fapadosságával veted össze, vagyis az egykori pozitívumai mára értéküket vesztették. Ráadásul, ha jól emlékszem, már a Word 2. (!) eltért a rendszerbe épített minimumszabványtól, ezért a használata anno sem jelentett garanciát semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!