Ennek a betűtípusnak a betűit, hogy tudom kitölteni színnel? [Adobe PS CS6]
Ha ezzel írok, csak a körvonala színes, de nekem a belseje is kéne... Hogy tudom ezt megoldani? Adobe Photoshop CS6-ot használok.
Előre is köszi.
Betűként sehogy.
Én a következőt tenném:
1. létrehozok egy új réteget - ez a réteg legyen a szövegréteg mögött
2. kitöltöm a kívánt színnel.
3. Átmegyek a szöveges rétegre
4. varázspálcával kijelölöm a szöveg körüli területet és az A O E belsejét, majd a kijelölést megfordítom
5. Visszamegyek a szövegrétegre. a kijelölést elmentem, mint ennek a rétegnek a maszkja.
Kész
Ha a rétegeket összekapcsolod, akkor együtt mozgathatod, ha szükséges. Sajnos, ha javítani kell a szövegen, akkor újra kell egy maszkot gyártani.
Sajnos rohanok, most nincs időm írni. A második megoldás tetszik, én kicsit másképp csinálnám, két rétegű betűt használnék, külön jelölném ki a nagy körvonal színét, ez lenne a betű alsó rétege, és a betű színezni való belsejét, ez lenne a felső -- de az elv azonos.
Betűként tényleg nem tudod kiszínezni, mivel a "körvonal" csak a te értelmezésed szerint az, valójában az a betű teste.
A feladat szépen megoldható Inkscape-ben a betűk görbévé alakításával:
A kész felirat utána bevihető Photoshopba (vagy még jobb fordítva, a Photoshopban készült képre is teheted Inkscape-ben a feliratot).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!