Hogyan telepíthetek telepített windows mellé linux-ot egyszerűen?
Nekem van most egy windowsom a gépen és neki adtam partíció készítéskor az összes helyet.Le lehetne csípni ebből valahogyan?
111gb hely van a merevlemezen összesen ebből 84,9 szabad.
Én 50gb akarok a linuxnak(manjaro xfce) adni.
Megoldható az nélkül,hogy újra kéne raknom a windowst(8.1) is?
Ha muszáj lesz újra raknom,akkor is hogyan csináljam?
Szerintem ez nem megvalósítható mert gyenge a gépem.
Ezért a virtualboxos megoldás nem jó.Egyszer próbáltam hogy kipróbálok virtualboxba egy rendszert de akadozott az egész olyannyira hogy használhatatlan volt.
intel caleron cpu 540 1.86ghz
1gb ram
mobile intel r 265 family valami ilyesmi a vga-m.
De még nem kaptam választ a kérdéseimre.
létezik olyan particionáló alkalmazás amellyel át lehet méretezni használatban lévő partíciókat az adatok elvesztése nélkül, illetve össze is lehet fűzni azokat. Linuxon belül képes erre a KDE Partition manager, de talán még a GParted is - ezekhez nem szükséges feltelepítened a linuxod, live rendszerről is végre hajthatod a műveletet. windowsra is létezik ilyen alkalmazás, emlékeim szerint partiton magic-kel csináltam már ilyet, de ez nem ingyenes alkalmazás, torrentről tudsz hozzájutni.
.
Szóval valamelyik programmal megcsinálod ezt a partíció leválasztás a 111GB-os merevlemezedről, és akkor megmarad a windowsod is, és linuxot is telepíthetsz mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!