Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A win xp-nek melyik verziója...

A win xp-nek melyik verziója támogatja a legtöbb memóriát?

Figyelt kérdés
Van 8 giga ram, meg 2 giga videókártya, szeretném kihasználni..

2014. szept. 21. 19:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
A 64 bites, de egyrészt az csak nevében XP (Server 2003-mal közös alapokra épült), másrészt egy ilyen, feltehetően komoly teljesítményű gépre XP-t tenni vétek, mélyreható változásokat hoztak az utódai.
2014. szept. 21. 19:47
 2/15 A kérdező kommentje:
Csak ideiglenes megoldás lesz, kb két hét. Köszi a választ! :)
2014. szept. 21. 19:57
 3/15 P.O.C. ***** válasza:

A 32-bites XP 4 GB -ot kezel a 64-bites 128 GB -ot.

Több verzió nincs.

Viszont igazi makacs idiótának kell már lenni ahhoz, hogy valaki egy játékra használt korszerű gépre XP-t telepítsen.

A 64-bites XP csak angolul jelent meg, már az SP3 -at se adták ki hozzá. Már vagy 5 éve nincs támogatása. Emiatt biztonságilag egy pöcegödör. Nincsenek hozzá megfelelő driverek. És ami a legnagyobb szívás, hogy nem támogatja se DirectX 10 -et se a 11 -et, így a legújabb játékok el sem indulnak alatta.

2014. szept. 21. 20:01
 4/15 anonim ***** válasza:

Nehogy már ne tudj leszedni két hétre egy Win7 próbaverziót...

G.

2014. szept. 21. 20:10
 5/15 anonim ***** válasza:

SP3 azért nincs, mert az XP 64 bit nem valódi XP, hanem Server 2003 alapokon nyugszik. Windows Server 2003-ra pedig SP2-es volt az utolsó javítócsomag, amit persze nem szabad összevetni az XP-jével, ahogy Windows 7 javítócsomagjával sem tesszük. Elnevezésen kívül nincs közük egymáshoz.

Nem tudom, miért kell ideiglenes megoldásként "XP", de lelked rajta. Arra azért készülj fel, hogy kompatibilitási problémáid lehetnek a különböző alapok miatt. Ezt a rendszert professzionális célokra adták ki, Home kiadás nem is volt belőle.

2014. szept. 21. 20:12
 6/15 A kérdező kommentje:

Valójában tesztelni akarok..

Folyamatosan kékhalál jelentlezik, más és más hibakódokkal.. Próbáltam 3 féle win 7et, 2 vinyót, ramot is cseréltem, a vinyó tápcsatiját is lecseréltem, semmi sem segített.. Mindegyn hogy netezem, vagy játszom, van, hogy félóránként kékhalál jön be.. Olvastam olyat, hogy a win 7 összeakadhat illesztőprogramokkal, ezért gondoltam hátha az xp működne, de azzal folyamatosan lefagy, már megy is vissza a 64 bit ultimate..

Tipp a kékhalálra?

2014. szept. 22. 08:15
 7/15 P.O.C. ***** válasza:

Biztos valami hardver hiba, látom sok mindent kipróbáltál, így már csak az alaplap maradt.

Remélem valami jó minőségű táppal hajtod, mert az is lehet hibaforrás.

2014. szept. 22. 08:20
 8/15 A kérdező kommentje:

550W RaptoxX táppal vettem, az alaplap M4A77T.

Melyiket érdemesebb cserélni? Nekem is csak ez a két lehetőség volt a fejemben

2014. szept. 22. 08:29
 9/15 P.O.C. ***** válasza:

Elvileg a jó minőségű ez a Raptoxx, de én mégis azzal kezdeném a tesztet, hogy tápot cserélek.

Valamint mikori BIOS van az alaplapon?

A ASUS honlapon ehhez a típushoz a két legutolsó BIOS rendszer stabilitást javít (Improve system stability)

[link]

Nem biztos, hogy összefüggésben van a problémával de egy próbát megér.

Ja és még véletlenül se Windows alól frissíts, hanem az alaplap beépített frissítő programjával.

Letöltöd a legújabb biost, kicsomagolod egy pen drive -re, újraindítod a gépet boot elején ALT+F2 -t nyomsz kitallózod a BIOS fájlt a pen drive -ról entert ütsz és követed az utasításokat.

2014. szept. 22. 09:06
 10/15 Szirty ***** válasza:

P.O.C. nevű felhasználó!

"Viszont igazi makacs idiótának kell már lenni ahhoz, hogy valaki egy játékra használt korszerű gépre XP-t telepítsen. "

Említett itt valaki olyasmit eddig, hogy játékra használt gép?

2014. szept. 22. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!