A tanulók ürölnének egy ilyen "puskázási" alkalmazásnak?
Ugye sok diák tanul kémiát valamilyen szinten és sokan utálják, nem szeretik, mert nem értik miből mi lesz, dolgozatnál pedig nem sikerül jó jegyet szerezni.
Ezért gondoltam arra, hogy lehetne készíteni egy olyan appot telefonra, amelyben kiválasztod az anyagot, utána pedig azt, hogy mit adunk hozzá. A végére pedig kiírja az eredményt képlettel és névvel is.
pl:
H+O2=H2O (víz) Ilyenre gondoltam, csak sokkal bonyolultabb műveletekre. Vélemény?
Ez még egy messzi terv. Programozást tanulok, még az elején vagyunk, de szerintem hamar ráéreznék, csak az a sok anyag, mire megírom...
Elindul az app: 1 elem:
És kiválasztod a több mint 100 elem közül. Na azt mire leírom névvel és vegyjellel. Ugyanezt a 2-3-4 elemnél is eljátszom, és a végeredményt is programozzam le jól. (név is stimmeljen). Ehhez még egyeztetni kellesz egy kémiatanárral. Java-ban írnánk mag egyébként
A buták (és mint tudjuk övék a világ) és a vezetés biztosan örülnének neki.
Ellenben egy tanulás segítő alkalmazás sokkal hasznosabb lenne.
Köszi!
Remélem meg is fogom tudni csinálni. Ha sikerülne megcsinálnom, akkor 2 változat lenne. Lenne az alap amiben a periódusos rendszer első 50 elemével lehetne dolgozni, és lenne a pro változat amelyben mind a 110 elemmel lehetne dolgozni. A prováltozat 300 ft-ba kerülne.
De ez még messze van, de mindenképpen szeretném megcsinálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!