Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ubuntu kerestetik! Y?

Ubuntu kerestetik! Y?

Figyelt kérdés

Olyan ubuntura lenne szükségem amibe minden frissítés,programok(vlc,rar szóval minden ami kellhet) integrálva van és alapból magyar! A lényeg az lenne, hogy ne kelljen semmit letőlteni hozzá mert adatforgalmú internetem van és nagyon nagyon drága! (3GB 4000 ft)

Egyszóval egy teljesen integrált mindenfelé gnu/linux jósággal ellátott linux disztróra van szükségem, ezen belűl az ubuntut.

Ha elakadnék persze tudnék interneten segitséget kérni!

Ilyen gépem van:

Pentium D 930 2x 3Ghz

2GB ram

9400GT (ddr2 512mb)

Ehhez a konfighoz kellene egy szép és gyors ubuntu.

2014. szept. 14. 22:53
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Hát leszedtem a mint ci.-t. Szebb mint az ubuntu, dehogy lassabb is az biztos A windows 7 sajnos sokkal gyorsabban megy a pc-men. A lassúság mellé még az is zavaró, hogy a gépbe építtet speaker is szól egyszerre az 5.1-esemmel. Ettól rosszabb dolgod életemben nem volt a pc-mel. Szerintem csak hangkártya drivert kellne cserélni, de a lassúság miatt inkább paszolom. Eltávoltani hogyan lehet?

Csak rakjam be újra a lemezt forrmázzam át a másik két (két particíót csinált az egyik ntsf particiómból) particíót ntfs-re és annyi? A grub is tőrlödik ezzel?

Amint berakom a lemezt egyből live cd-ként kezeli.

A két ext4 particíórót vissza tudom egy ntfs-re alakítani? Az a baj, hogy van egy 160GB hdd-m ami eddig két ntfs fájlrendszerre lett bontva 100-60GB. Ebből a 60GB-osból a mint 2 ext4-est csinált. Tehát hogy és sikerűlne e újra 60GB-os ntfs particíót csinálni a két ext4-esből úgy hogy a windows-om megmaradjon és neveszítsek adatot?

2014. szept. 15. 17:33
 22/26 A kérdező kommentje:

Ez a kur√a grub…

Mint live-val bebootoltam a telepítőt az ext4-es fájlrendszereket és a csere helyeket fat32-re formáztam hogy ismerje a windows és vissza tudjam particionálni. De ez a shit… A gép bootolna erre grub error……………………… Hogy hozzam vissza a windows-omat és a partíciómat?

2014. szept. 15. 18:15
 23/26 soccerway ***** válasza:
nem grub error, user error. livecd be, particionálás, ext4-eket törlöd, amit akarsz változtatsz, legyen egy üres elsődleges partíció a windowsnak, másra ugyanis nem települ. Grub el fog tűnni.
2014. szept. 15. 19:08
 24/26 A kérdező kommentje:
Azt hiszem nem értettük meg egymást. Én azt a windows akartam visszhozni amit eddig használtam! Sikerűlt.
2014. szept. 15. 19:22
 25/26 anonim ***** válasza:
Amúgy nem kellet volna a 9400GT-hez egy drivert keresni?
2014. szept. 17. 09:48
 26/26 A kérdező kommentje:
Nem, felismerte alapból és nyílt driverrel használtam.
2014. szept. 17. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!