Mit csináljak ha minden kép fájlt a gépemen átirtam power point fájlá?

úgy érted, hogy a .jpg .png .JPEG .gif kiterjesztésűeket .pps vagy .ppt fájlokká alakítottad?
vagy csak egy kiterjesztést?
pl. .jpg -ből csináltál mondjuk .ppt-t?
Vagy a társítást állítottad át? Hogy mivel nyissa meg a Windows?
Mindkettő egyszerű.
Átnevezni a parancssorban tudod a rename paranccsal
rename *.ppt *.jpg

Szerintem egyértelmű, hogy csak a társítást állítottad át, a sokféle képfájlt nem lehet csak úgy figyelmetlenségből átnevezni. Társítsd vissza a képfájlokat valami képkezelő programhoz, legegyszerűbb talán az IrfanView-hoz, ahol ezt kötegelve megteheted -- egyébként valószínűleg a többi nézegetőben is (pl. XnView, Faststone, de talán a Windows saját képnézőjében is).
Ha rám hallgatsz, megkeresed a Vezérlőpultban a Mappa beállításait, és kiszeded a pipát az Ismert fájltípusok elrejtése opcióból. Ezután látni fogod a fájlok kiterjesztését, és nem hiszed el a Microsoftnak, hogy megváltoztak a fájljaid. Egyébként meg próbálj meg beolvasni a Paintbe egy ilyen állítólagosan átírt fájlt, ha jól sejtem, azt fogod látni, hogy továbbra is kép maradt. De ha a jobb gombos menü Tulajdonságok pontjával ellenőrzöd, ott is megnézheted a teljes fájlnevet, kiterjesztéssel együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!