Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » (? ) Vettem egy laptopot...

(? ) Vettem egy laptopot amihez adtak egy évre szóló Norton vírusirtót. Tovább lent

Figyelt kérdés

Vettem egy laptopot amihez adtak egy évre szóló Norton vírusirtót. Valami kódot kell majd beírni az aktiváláshoz. Viszont a gépen van már másik vírusirtó, kb. egy évre. Ha én csak ennek a lejárta után aktiválom a Nortont, akkor onnantól számít az egy év?

Elnézést ha rossz kategória.

2014. szept. 7. 19:47
 1/5 Lajos54 ***** válasza:

Attól függ, milyen a liszensz. Meghatározott dátumig érvényes, vagy meghatározott időtartamra?

Azt már csak ráadásul jegyzem meg (bár a kérdésből úgy vettem észre, ezzel tisztában lehetsz), hogy a legtöbb vírusvédelmi szoftver nagyon nem szereti, ha van mellé egy másik is telepítve.

2014. szept. 8. 10:20
 2/5 A kérdező kommentje:

A dobozra írtakból én azt veszem ki, hogy az aktiválástól számít az egy év.

Hogy "nem szeretik egymást" azt nem is tudtam, csak szimplán úgy gondoltam, hogy minek egy évig duplán, ha lehet összesen két évig is.

Köszönöm a választ :)

2014. szept. 8. 17:57
 3/5 A kérdező kommentje:

Helyzet van!

Hozzá se nyúltam a Nortonhoz, de valami Norton mégis egyszercsak előtűnt a gépemen. Egyébként ami már rajta volt, a McAfee, az is alapból rajta volt a gépen mikor először elindítottam, pedig erről semmit nem mondtak a boltban. Ez a gép magának generál vírusírtókat, vagy mi?

2014. szept. 9. 21:57
 4/5 Lajos54 ***** válasza:

A McAfee egy (általában) kéretlenül, erőszakosan feltelepülő program, állítólag holmi vírusvédelmet szolgál. Bár láttam már olyan laptop-reklámot, ahol külön fel volt tüntetve, mint "ingyenesen adott" vírusvédelmi szoftver...

Nagyon sok esetben a figyelmetlen felhasználó engedélyezi a feltelepülését (például az Adobe Flasplayer frissítésénél, ha nem veszed ki a pipát az angol nyelvű szövegből).

Legjobb eltávolítani, ha van a gépen más vírusvédelem, mert általában nem szeretik egymást.

2014. szept. 9. 22:39
 5/5 A kérdező kommentje:

Adobe Flashplayer?! Pont azt telepítettem. De nem a McAfee jött vele hanem ez az angol nyelvű Norton.

Akkor inkább letörlöm mindkettőt, és felrakom a rendes, külön kapottb Nortont.

2014. szept. 11. 06:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!