Hogyan tudok unity3d t telepiteni ubuntura?
kezdesnek felraktam a wine t. aztan beallitottam 32 bitesre(Step 3: export WINEPREFIX=prefix32 Step 4: export WINEARCH=win32). feltettem az unityt. felraktam a direct x et igy: [link] ezzel a vegen voltak gondok, mert nem tudtam a direct x diagnosticot elinditani. esetleg a dirext x sz@rakodna?
az egeszet a video descriptionja alapjan csinaltam:
https://www.youtube.com/watch?v=Wa26vR51PkQ
ha valaki tud egy egyszerubb megoldast azt szivesen fogadom.
A Blenderből ugye a Linuxos változatot töltötted le innen:
64 bites változat:
32 bites változat:
Ki kell csomagolni Archívumkezelővel, vagy parancssorból például 64 bites változatnál:
tar xvjf blender-2.71-linux-glibc211-x86_64.tar.bz2
32 bitesnél:
tar xvjf blender-2.71-linux-glibc211-i686.tar.bz2
A létrejött blender-2.71-linux-glibc211-x86_64 vagy blender-2.71-linux-glibc211-i686 könyvtárban blender nevű futtatható állomány indítja el a programot. Ha nem lenne megfelelő videókártyád hozzá, akkor használd a blender-softwaregl futtatható állományt.
A Unity3D telepítése a hivatalos Wiki szerint:
Blender: Nem tudom, hogy a Software Centerben most melyik változat van, de szinte biztosan nem a naprakész. Szerintem szedd le a gépedről, és telepítsd/indítsd az 1:23 hozzászólás szerint.
Úgy rémlik, anno nekem is volt problémám az ubuntus Blenderrel, sajnos nem emlékszem, hogy mi -- de nem kizárt, hogy éppen ez. A gyengébbik gépemen még az a bizonyos videókártya-probléma is megvan (a blender fájlt futtatva furcsán szivárványlik és szétesik a kezelőfelület), a blender-softwaregl indításával viszont tökéletesen működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!